Musical in de maak!
Aveleijn Bureau Evenementen en Kulturhus Borne slaan de handen ineen en produceren gezamenlijk een musical, op basis van een zelfgeschreven script van Sabrina Pellen, een cliënt van Aveleijn. De musical zal vanaf volgend jaar oktober 2020 op tournee gaat langs diverse Twentse theaters. De totale crew -spelers, muzikanten, dansers, zangers, decorbouwers- wordt samengesteld uit mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Op donderdag 24 oktober a.s. vonden, audities plaats in de theaterzaal van Kulturhus Borne. Op donderdag 14 november kwam de cast voor de eerste keer bij elkaar.

Er wordt hard gewerkt aan de musical. Er moet immers van alles geregeld worden; financiën, ruimte, productieteam, componist, liedjesschrijver, choreograaf, zangdocent, muzikanten, kostuumontwerper, decorontwerper, enzovoort. Theatermaker en acteur Eddy van der Schouw is aangetrokken als regisseur en scriptschrijver.

De musical valt binnen het thema ‘Wereld zonder verschil’ waar Aveleijn op verschillende manieren invulling aan geeft. Een wereld zonder verschil wil zeggen dat iedereen even veel waard is. Het gaat erom dat we elkaar begrijpen en accepteren en dat iedereen mee kan doen.

En precies dát is het uitgangspunt bij het realiseren van deze musical. De musical heet dan ook:

Leef jouw droom!
In een wereld zonder verschil


Het verhaal van de musical
De musical vertelt het verhaal van Melissa, een meisje met een verstandelijke beperking. Haar ouders zijn gescheiden. Moeder woont samen met een nieuwe man en diens 15-jarige zoon. Melissa vindt die zoon eigenlijk helemaal niet zo aardig, maar gelukkig kan ze altijd terecht bij haar lieve oudere broer en zus.

Melissa is een groot fan van musicals (ze heeft dvd’s en cd’s die ze allemaal mee kan zingen) én ze is dol op lezen en schrijven. Ze beleeft daar dan ook vaak plezier aan en zoekt soms haar toevlucht in het schrijven van sprookjes waarin de mensen om haar heen een hoofdrol spelen.

Wanneer Melissa een van die sprookjes in haar Grote Verhalenboek opschrijft, ontstaat bij haar het idee om er zélf een musical van te maken. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Want wie maakt dan de decors en kostuums? Wie bedenkt de muziek en dansjes? Melissa wil graag dat mensen mét en mensen zónder verstandelijke beperking meedoen aan haar musical. Gewoon, zoals dat in haar eigen leven ook gaat.

Ze vraagt haar vrienden en vriendinnen bij Aveleijn. Ze zoekt hulp bij familie en bekenden, maar ook bij onbekenden in het dorp.

Aanvankelijk zijn er maar weinig mensen enthousiast over haar idee. Kan Melissa zo goed schrijven dan? Ze gaat toch zeker niet zelf in die musical spelen? En wie komt er nu naar zo’n musical kijken?

Maar Melissa zet door, houdt vol. Ze is ervan overtuigd dat het kán. Met haar enthousiasme, doorzettingsvermogen en positieve instelling weet ze uiteindelijk steeds meer mensen voor haar avontuur te strikken. De musical komt er. Een happy end! Net als in Melissa’s zelfgeschreven sprookje…
 

Over Sabrina Pellen
De basis voor het verhaal is een zelfgeschreven script van Sabrina Pellen, een cliënt van Aveleijn. Sabrina is 26 jaar en woonachtig in Overdinkel. In het dagelijks leven is zij werkzaam bij GrafoTex zeefdruk in Enschede, waar mensen vanuit de Wajong werken.

In haar vrije tijd doet Sabrina aan cosplay, waarbij je door middel van rollenspel, kostuums en accessoires een dag in de huid van jouw favoriete personage uit comics, anime, boeken, films, series of games kruipt. Sabrina maakt haar kostuums en accessoires hiervoor meestal zelf. Een andere passie van Sabrina is musicals! Musicals bezoeken én ze beluisteren op cd, ze heeft inmiddels een hele verzameling.
 

Cast bekend en repetities van start!
Half november startten de repetities. Vanaf oktober 2020 gaat de musical op tournee langs diverse Twentse theaters.

De totale crew -spelers, muzikanten, dansers, zangers, decorbouwers- wordt samengesteld uit mensen met en zonder een verstandelijke beperking.

Meer informatie? Ben je theaterprogrammeur en heb je belangstelling om deze productie te boeken? Bel of mail dan naar:
T: 074-2657200
E: laura.reymer@kulturhusborne.nl