MUZIEKSCHOOL AANBOD VOOR KIDS

Muziek maken is niet alleen heel leuk om te doen, muziek maakt ook slim! Muziek prikkelt de intelligentie en is goed voor het geheugen en de schoolprestaties. En: of je nu blij bent of juist verdrietig, als je zingt of op je instrument speelt kun je je gevoelens kwijt. Kortom, muziek maken is heerlijk!


MUZIEK OP SCHOOT

Jonge kinderen vinden het heerlijk als er met hen gezongen en gespeeld wordt. Al zingend verlopen veel dagelijkse activiteiten voor jonge kinderen heel soepel en tegelijk wordt de emotionele band tussen ouder en kind versterkt. In de cursus Muziek op Schoot ga je samen met je kind zingen en muziek maken. Er komen dans- en bewegingsliedjes aan bod, steeds passend bij de ontwikkeling van de kinderen.Ook maken we gebruik van eenvoudige instrumenten als trommels en schudeitjes.

Als je met je dreumes of peuter deze vrolijke muzieklessen wilt volgen, hoef je echt niet muzikaal onderlegd te zijn. Het belangrijkste doel is om samen met je kind plezier te beleven aan muziek.

Vrijdagochtend van 9.30-10.15 uur
Locatie: Kulturhus Borne, muziekschool (lift aanwezig)
Kosten: € 83,50 voor 10 lesmomenten van 45 minuten
Start: 25 september 2020
AANMELDEN: KLIK HIER
Data: 25 september, 2, 9, 23 en 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november en 4 december.

Kerstlessen
Vrijdag 11 en 18 december zijn er twee speciale kerstlessen 'Muziek op Schoot'. Samen vrolijke kerstliedjes zingen én eens kijken of de cursus "Muziek op Schoot' iets voor jullie is.

 

Muziek op Schoot in 2021
De startdata voor de cursus 'Muziek op Schoot' in 202 zijn: 8 januari en 26 maart.


AMV

Algemene Muzikale Vorming is dé veelzijdige en muzikale start
voor kinderen uit groep 1 t/m 4. Docent Marianne Bosch gaat met de kinderen aan de slag met instrumenten, zoals BoomWhackers (zie afbeelding), klokkenspel, trommels, claves en allerlei andere ritme-instrumenten.

De kinderen leren zingen en bewegen op muziek en maken zo op pakkende wijze kennis met de muziekwereld. Er wordt iedere week gespeeld en gezongen en zo wordt op een speelse manier het gehoor, het maat- en ritmegevoel ontwikkeld.

De jongste kinderen leren spelenderwijs dat muziek hoog-laag, langzaam-snel,
hard-zacht kan zijn. Natuurlijk gaan we ook aan de slag met zingen, bewegen
op muziek en gaan we spelen op eenvoudige instrumenten.

Kinderen vanaf groep 3-4 leren al een beetje noten lezen en ze maken kennis met verschillende blaas-, snaar-, en toetsinstrumenten. Zo kunnen de kinderen alvast een keuze maken als ze verder willen verder willen gaan met instrumentale lessen.

Kinderen groep 1 & 2 aanmelden
Kinderen groep 3 & 4 aanmelden