Wil Plas: accordeon.

Geboren in 1967 in Enschede waar hij nog steeds woonachtig is. Houdt van muziek en in het bijzonder muziek van J.S. Bach. Verder uiteraard van de instrumenten accordeon en Steirische Harmonika. Andere hobby’s zijn de hondensport ( Duitse Herder ) en fotografie. Daarnaast is hij geïnteresseerd in bijna alles en houdt hij van het kijken naar documentaires. Kortom, alles wat hij nog niet weet heeft zijn interesse! Is gek op de Griekse, Italiaanse en Chinese keuken en heeft een hekel aan vis !

Als kleuter al besmet geraakt met het “ accordeon-virus “ toen zijn vader begon met accordeon spelen toen Wil 4 was. De klank van een accordeon was het mooiste wat hij ooit gehoord had en dat is nog steeds zo ! Het mooie van accordeon is dat je bijna alle muziekstijlen er op kunt spelen. Van barok ( J.S. Bach en D. Scarlatti ) tot eigentijdse muziek ( Ton de Leeuw, Chiel Meijering enz. ) tot de lichte muziek in al zijn verschijningsvormen, van Duitse schlagers tot balkanmuziek, de tango en de valse musette! Is een enorme fan van de Duitse accordeonist Stefan Hussong. In de laatste fase van zijn studie volgde Wil ook anderhalf jaar les bij hem in Würzburg ( D. ) . Laatste jaren houdt Wil zich tevens bezig met de Steirische Harmonika en ontwikkelt hier methodieken en speelmuziek voor.

De lessen van Wil kenmerken zich door: wat wil de leerling? Onder het motto: “ je kunt niemand accordeon leren spelen met muziek die diegene niet leuk vindt “ gaat Wil met je aan de slag. Heb je zelf niet zo goed een idee over wat je allemaal met de accordeon kunt doen dan zal hij je in aanraking brengen met al die accordeonstijlen zodat je zelf je richting(en) kunt bepalen. Plezier in musiceren staat voorop. Daarna komt samen spelen met anderen en genieten van de accordeonmuziek !