Marcel Bergboer: hoorn.

''Ik ben Marcel Bergboer, woon al 17 jaar in Borne met vrouw en zoons, naast professioneel muziekmaken (lesgeven, dirigeren en zelf hoorn spelen) heb ik niet zo heel veel tijd, maar als het even kan ga ik graag sporten (hardlopen, fitness) en ik kook graag, Italiaans, Mexicaans, Frans, eigenlijk van alles. Ook reis ik graag, zowel interessante steden als mooie natuur.

Ik ben als 14 jarige jongen hoorn gaan spelen omdat ik de klank ervan zo mooi vond. Dat vind ik overigens nu nog steeds. Het is een weerbarstig instrument, dat zich niet gemakkelijk laat beheersen, maar als het een beetje meezit kan je er prachtig op spelen. Het is een instrument met een grote zeggingskracht, waarmee veel verschillende klankkleuren te realiseren zijn.  Je kan ermee in veel verschillende combinaties mee spelen, van symfonie-orkest tot fanfare en van harmonie tot bigband en ook kamermuziek. Naast de gewone hoorn speel ik ook natuurhoorn en alpenhoorn.

Ik vind het mooi om te zien dat leerlingen gepakt worden door de muziek en de hoorn en daar veel voldoening uithalen. Het samenspelen in ensembles en orkesten is daarnaast sociaal gezien van grote waarde!

Ik probeer in mijn muzieklessen verschillende dingen te combineren. Naast het aanleren van de vanzelfsprekende basistechnieken op het gebied van houding, ademhaling, aanzet en dergelijke hecht ik ook veel waarde aan plezier in muziek maken, humor en gezelligheid. Een leerling moet naar de les komen om een instrument te leren spelen, maar ook omdat het gewoon leuk is!  En dat je er ook nog slimmer van word, is dan mooi meegenomen!''