Jacqueline Greer: keyboards.

''Mijn naam is Jacqueline Greer, ben geboren op 29 oktober 1966  en woon in Losser. Afgestudeerd aan het Twents Conservatorium in Enschede op electronisch orgel (1985-1990) en later voor keyboards (1992). Naast het lesgeven nog cursussen gevolgd in ‘Improvisatie en Samenspel’. Ben op dit moment werkzaam als keyboarddocente bij de muziekschool Borne en werkzaam als keyboarddocente en bandcoach bij Kaliberkunstenschool.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met muziekmaken, muziek bewerken /arrangeren en bezig zijn op de computer: websites ontwerpen en werken met Photoshop, video editing etc. Favoriete muziek o.a.: Soul, Motown, pop etc. Kijk graag naar: natuurfilms van David Attenborough en muziekprogramma’s  zoals: Later…with Jools Holland,

Mijn passie voor muziek heb ik meegekregen van mijn ouders. Zij speelden beiden accordeon en zaten in een accordeonorkest. Ben op 8 jarige leeftijd begonnen met AMV lessen en op 11 jarige leeftijd begonnen met electronisch orgelles. In de 70 er jaren was het electronisch orgel een populair instrument en dat leek mij geweldig om dat te kunnen bespelen. Dat ik later iets met muziek zou gaan doen was al wel duidelijk.

Na ongeveer 6 jaar orgelles op de muziekschool heb ik toelatingsexamen gedaan aan het Twents Conservatorium in Enschede (1985) en daar in 1990 afgestudeerd als Docerend Musicus. Heb 12 jaar in Duitsland gewerkt aan een muziekschool als el. orgeldocente. Gedurende deze periodeook  nog een opleiding keyboards gevolgd aan het conservatorium in Enschede. Mijn favoriete organist in die tijd was en nog steeds is Klaus Wunderlich.  Als grote fan heb ik zijn opnamestudio in Duitsland mogen bekijken en op zijn beroemde Hammond en WERSI orgel mogen spelen.

Heb nog ongeveer 17 jaar lang in een top 40 band (FUTURE) gespeeld en ongeveer 6 jaar een dweilorkest geleid en er muziek voor bewerkt. De band FUTURE heeft meegewerkt aan een cd opname dat is gemaakt door slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede ( 13 mei 2000 ). Het nummer dat we destijds hebben opgenomen heet: Power to all our friends. Tevens een Promo cd gemaakt met m.w.v. Alice Maywood. In die tijd trompetles gevolgd bij Gerard Keizer bij de Enschedese muziekschool en de benodigde diploma’s behaald. Heb samen met Gerard een klassieke cd opgenomen en diverse nummers geschreven voor trompet waarvan 1 is uitgebracht op CD.

Het mooie van keyboardspelen is dat je snel resultaat hebt en je er solistisch mee kunt optreden en er prima mee in een band kunt spelen.  Het is een zeer veelzijdig instrument: van klassiek tot pop met prachtige realistisch klinkende  instrumenten en je er in principe alle stijlen op kunt spelen.  Het keyboard is een geschikt instrument voor jong en oud. Heb jarenlang lesgegeven aan 55+ groepen. Erg leuk om te doen!  

Op keyboard kun je allerlei stijlen spelen: jazz, pop, funk, filmmuziek, evergreens of klassiek etc. Er zijn veel voorbeelden te vinden op o.a. Youtube. Een bekende nederlandse keyboardspeler is o.a. Peter Baartmans. Andere bekende toetsenisten zijn o.a.: Rick Wakeman en Rick van der Linden .Bekende multi instrumentalisten die veel gebruikmaken van synthesizers, keyboards en andere  electronische instrumenten zijn Jean Michel Jarre en Vangelis. Als je je keyboard aansluit op je PC met de juiste software erop kun je een complete studio creëren en zijn de mogelijkheden eindeloos.

Zelf geef ik vol enthousiasme les omdat muziek en lesgeven mijn passie is en breng dit dan ook graag over! Ik probeer leerlingen zoveel mogelijk verschillende stijlen te leren en natuurlijk de mogelijkheden van het instrument of je nu alleen les hebt of samen. Samenspel is goed omdat je van elkaar kunt leren, je leert naar elkaar luisteren en het is leuk om samen muziek te maken! Belangrijkste is gewoon dat je veel plezier hebt in het maken van muziek! Waarom op keyboardles? Gewoon, omdat het een superleuk, veelzijdig instrument is voor alle leeftijden en je snel resultaat hebt! Geschikte leeftijd om te beginnen:  vanaf 7 jaar.''