Marianne Bosch: klarinet.

''Hoi!

Leuk dat je er bent! Ik ben Marianne Bosch, 30 jaar en woon in Almelo. Momenteel ben ik even niet aanwezig op de muziekschool omdat ik net een kindje heb gekregen, maar na de zomervakantie ben ik er weer! Mijn leven bestaat uit heel veel muziek maken, onder andere met mijn klarinetkwartetkwartet Kla-vier, hardlopen en badmintonnen. Verder ben ik getrouwd met Mark en samen hebben wij twee kinderen, Juliët (2) en Xander (net geboren).

Op de muziekschool geef ik klarinetles. De klarinet is het mooiste instrument wat er bestaat: hij kan heel laag en heel hoog, maar ook heel hard en heel zacht. Je kunt er veel verschillende muziekstijlen op spelen: van klassiek tot jazz en van klezmer tot pop. In het harmonieorkest wordt de klarinet het meest gebruikt, misschien heb je de verschillende orkesten uit Borne wel eens zien spelen. Leuk hieraan is dat je in het orkest vaak de melodie mag spelen!

Ik hoop dat je voor de klarinet kiest! Gelijk tijdens de eerste les leer je al een paar noten en het leuke is dat het gelijk al goed klinkt (vinden je ouders vast ook heel fijn...!). Je kunt ervoor kiezen om alleen les te nemen of in een groepje. Samen met jou kiezen we een lesboek uit die we doorwerken tijdens de lessen, dit kan een boek met cd zijn maar ook zonder, net wat jij leuk vindt. Elke week leer je weer nieuwe noten en muziektekens zodat je snel al echte liedjes kunt spelen. Wanneer je al wat verder gevorderd bent kun je mee gaan spelen in het klarinetensemble van de muziekschool, dit ensemble bestaat uit 14 zeer enthousiaste klarinettisten. Eens in de twee weken repeteren we.

Tot na de zomervakantie!

Groetjes Marianne''