Tineke Snippe: piano / panfluit.

''Mijn grootste uitdaging is om leerlingen te laten ontdekken hoe leuk het is om zelf muziek te maken. Ik vind het belangrijk dat een leerling leert om z’n gevoel in de muziek te leggen en dus niet alleen nootjes speelt maar echt muziek maakt: hoe laat je een stukje bijvoorbeeld vrolijk of juist verdrietig klinken? De basis hiervoor is dat je je instrument technisch beheerst en daar werken we vanaf de eerste les aan.

In de lessen probeer ik de leerlingen kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen: pop, klassiek, jazz, volksmuziek, easy listening etc. In overleg met de leerling zoeken we naar de muziekstijl die op dat moment het meest aanspreekt. Ook is er aandacht voor samenspel, of met de docent, of met medeleerlingen.

Verder krijgen al mijn leerlingen jaarlijks de kans om voor hun ouders en voor elkaar voor te spelen; dit is overigens niet verplicht. Ook andere belangstellenden zijn op deze avonden altijd welkom.''

 
Mane Hakhverdyan: piano

''Hallo, mijn naam is Mane Hakhverdyan. Ik ben 36 jaar, getrouwd en heb drie kinderen. Ik ben afkomstig uit Armenië en ik woon in Borne. Ik hou van muziek en mijn gezin. Mijn hobby is muziek luisteren, piano spelen, sporten, bakken, reizen en genieten van de tijd met mijn kinderen. Mijn lievelingseten is vis, salade en gebak.

Al voor mijn zevende gaf ik denkbeeldig concerten. Mijn moeder zag al een jonge pianospeelster in mij en heeft me daarom ingeschreven voor lessen. Ik was overal piano aan het spelen. Ik begon mijn muzikale scholing op zevenjarige leeftijd op een regionale muziekschool in Armenië. Tijdens mijn studie jaren heb ik veel concerten gegeven en mee gedaan in verschillende concoursen. Na zeven jaar studie heb ik mijn studie voortgezet op een gespecialiseerde muzikale universiteit in de Sovjet Unie. Deze studie duurde vier jaar. In 2008 ben ik toegelaten op het Artez Conservatorium in Enschede, waar ik vier jaar gestudeerd heb en in 2012 heb ik mijn diploma ‘’Klassieke Muziek’’ gehaald. Sinds 2005 geef ik privé pianolessen en sinds 2009 werk ik binnen Muziekschool Borne waar ik pianolessen geef en vaak begeleid. Naast dat ben ik ook bezig met de begeleidingen van verschillende koren.

Het mooie aan mijn instrument vind ik dat ik mijn emoties zonder woorden kan uitdrukken en ik vind het een leuke instrument om te spelen. Mijn specialiteit is klassieke muziek. Daar kan ik mezelf erg goed in vinden. Beethoven, Chopin en Bach zijn mijn favoriete componisten.

Mijn mooiste momenten zijn toch de momenten waarop ik zie dat mijn leerlingen succes boeken. Wanneer ik zie dat ze iets hebben geleerd van mij en datgene presenteren, maakt dat me erg blij.

Ieder mens is uniek. Ieder mens leert anders. Daarom vind ik het erg belangrijk om voor iedere leerling een bijpassende aanpak te hanteren. Door de jaren heen heb ik een mix van twee verschillende methodes weten te creëren. Het speelse van hier en het gestructureerde van mijn eerdere studies zorgen voor leerzame en erg waardevolle lessen. Tijdens mijn lessen houd ik rekening met het tempo van de leerlingen zodat zij zich op hun gemak voelen, de mogelijkheid hebben om zich optimaal te ontwikkelen en het plezier van pianospelen ervaren.''

 

Stefan Blaak: piano

Stefan Blaak studeerde cum laude af aan het conservatorium en gaf sindsdien concerten in verschillende Europese landen en de Verenigde Staten.

De concerten, die hij samen met zijn broer Martijn als pianoduo geeft, werden door verschillende omroepen uitgezonden, zoals NTR, AVRO, TROS, VPRO, Concertzender, Westdeutsche- en Bayerische Rundfunk, RAI Italia en Radio France.

De afgelopen jaren verschenen er twee cd's met werken voor piano vierhandig en twee piano's.