Jan Geuke: trompet.

Jan is getrouwd en vader van een zoontje. Jan woont in het knusse en zeer veilige Tubbergen. Hobbies: hardlopen, voetbal (kijken) muziekmaken, lezen, reizen. Woon al bijna 49 jaar in Tubbergen. Lievelingseten: liever geen insecten.

''Mijn opa speelde al trompet, en ik zong dan zachtjes mee. Ik was 10 jaar toen ik  met trompet begon. One blast upon his bugle horn were worth a thousand men, (citaat van Sir Walter Scott): een toon van de trompet is meer waard dan duizend soldaten. De trompet eist altijd de aandacht op. Daarom moeten we altijd achteraan zitten in het Orkest. De trompet kan stoer en stevig klinken, maar ook mild en vriendelijk.

De trompet kun je altijd en overal horen. Het is een geweldig instrument, dat je overal tegenkomt, in een klassiek orkest, een blaasorkest, in een bigband, in een mooi theater, maar ook midden in je eigen woonplaats, op straat of op het marktplein.

Voorbeelden van mijn favoriete artiesten / grootheden: Kyteman, Tine Thing Helseth, Alison Balsom,  Rik Mol. Mooie koperblaasgroepen: Mnozil Brass, Gomolan Brass.

Mijn mooiste docentmoment is wanneer een leerling ontdekt dat ie veel meer kan, dan ie zelf verwacht. Bijvoorbeeld een kind kan al op de eerste les Vader Jacob spelen.

Als je trompettist wordt, kun je aan allerlei uitvoeringen meedoen zoals de kerstuitvoering, de grote uitvoering en veel  andere  optredens. Je kunt les krijgen in je eentje, of met twee of drie. In de les worden leuke lesboeken gebruikt en kun je allerlei coole liedjes met een cd meespelen. Ook muziekstukken die je zelf graag wilt leren spelen, mogen bij mij op de les worden geoefend! Vanaf 7 jaar kun je beginnen met de les. Je kunt een proefles aanvragen bij de muziekschool,  altijd een goed idee!''

 

Er is een filmpje gemaakt waarbij Jan op een plastic trompet - die bestaan ook (!)-speelt: http://youtu.be/FPVXJXWKdBs

De lessen van Jan zijn altijd erg plezierig en je leert op een leuke en ontspannen manier goed trompet, bugel of cornet spelen. De lessen worden gegeven op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Je kunt Jan bereiken op j.geuke@planet.nl