Andre van Huizen: tuba.

''Mijn naam is Andre van Huizen, 55 jaar. En mijn hobby is ook eigenlijk mijn beroep!

Ik ben zeer geïnteresseerd in muziek. Vroeger heb ik natuurlijk eerst een tijdje blokfluit gespeeld en later heb ik enkele jaren dwarsfluit gespeeld.

Maar de aantrekkingskracht naar een bas instrument was er eigenlijk altijd! Toen er een bastuba vrij kwam in het orkest ben ik op dit instrument gaan spelen. Het beviel mij eigenlijk direct zeer goed en ik kon al binnen enkele weken meespelen met het harmonieorkest. Ik werd ook gelijk gevraagd om partijen te spelen bij symfonieorkesten, waar ik ook de contrabas heb ontdekt en heb geleerd.

Na de opleiding op de muziekschool ben ik naar het conservatorium gegaan waar ik de opleiding: docerend musicus aan het Twents Conservatorium in Enschede met de 2 hoofdvakken Tuba en Contrabas heb gevolgd. Mijn talent lag echter meer bij de bastuba en ben na een succesvol eerste examen verder gegaan in het westen waar ik de opleiding uitvoerend musicus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gedaan. Heb enkele jaren bijna bij elk orkest gespeeld en speelde bij het Nederlands Blazers Ensemble , Asko en Schönberg ensemble.

De liefde voor mijn geliefde Twente bracht bij toch weer naar Enschede, waar ik sinds 1990 les geef aan Kaliber Kunstenschool, Muziekschool De Sleutel in Losser en op de Hengelose Muziekschool. Sinds ongeveer 2000 geef ik ook les op de Bornse muziekschool.

Verder dirigeer ik nog de muziekvereniging Crescendo in Buurse en Concordia in Overdinkel en ben ook werkzaam bij RTV Oost als presentator/samensteller van een programma met religieuze muziek.

Ik geef les omdat ik het prachtig vind mijn kennis van de bastuba of bariton door te geven en juist de afwisseling tussen jonge kinderen en de wat oudere leerling maakt mijn lespraktijk erg compleet.

Ik hou van alle soorten muziek, mits het goed wordt uitgevoerd. Ik vind het prachtig dat iemand een moeilijk concert kan spelen, maar het is voor mij als docent ook mooi om te horen dat een jonge leerling na enkele maanden al een aantal leuke liedjes kan spelen. Mijn voorkeurs spectrum is zeer groot! Vocale muziek, barok, symfonisch, blaasmuziek, kamermuziek en koper ensembles genieten mijn voorkeur.

Ik hoop dat je nu iets meer weet over mij en mijn lesgeven! Kom gewoon eens langs voor een proefles?''