We Love Music! Kom je meedoen?

Muziek maakt je slim en leert je om samen te werken. Muziekschool Kulturhus Borne is hiervoor dé plek omdat je naast je eigen instrument(en) in koren en orkesten, in de bigband, een pop- of rockband of in samenspeelgroepjes muziek leert maken. Wij zijn van alle markten thuis. Bij ons kun je op alle leeftijden terecht voor pop-, klassieke-, jazz- of wereldmuziek, voor zang of op het instrument van je keuze.

Ook adviseren en bemiddelen wij bij de meest voordelige huur, óf de aanschaf van een instrument en geven we gelegenheid om in onze muziekschool te studeren. Zo kunnen kinderen al heel jong instromen (van 4-6 en van 7-9 jaar) in onze voorbereidende groepen “AMV 1 en 2”. Wat je ook doet, één ding is zeker: iedereen die bij ons lessen gaat volgen, maakt bij Muziekschool Borne de start van een leven vol muziek! Een grátis start, want je eerste les is volkomen vrijblijvend.

Borns Muziek Collectief
Een groot deel van onze leerlingen is actief bij de Bornse muziekverenigingen: Stedelijk Orkest Borne, Bornse Harmonie, Euregio Brassband en St. Gregorius Hertme. Deze verenigingen werken samen met Muziekschool Borne in het ‘Borns Muziek Collectief’. Het BMC organiseert in samenwerking met de muziekschool nieuwe en pakkende activiteiten voor de Bornse bevolking. Daarnaast is het BMC ook de gezamenlijke spreekbuis naar de overheid.

 

De Muziekschool Borne biedt kwaliteit
Het docententeam bestaan uit vakmensen die allen hun opleiding aan het Conservatorium voltooid hebben. Het onderwijs staat onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs. De Muziekschool biedt de mogelijkheid om in vier niveaus examen te doen: Van het A-niveau (voor beginners) tot het D-niveau dat al een opstap biedt naar de vakopleiding naar het Conservatorium. Examens zijn niet verplicht. Het is echter wel een stimulans en een uitdaging om jezelf eens te testen. En wie gaat er nu een uitdaging uit de weg?!

 

De Muziekschool Borne biedt voor elk wat wils

Er is een heel breed aanbod van instrumenten. Iedereen kan kiezen uit een scala aan mogelijkheden:
- snaarinstrumenten
- toetsinstrumenten
- slaginstrumenten
- blaasinstrumenten
- zang

Is het instrument van uw keuze niet voorhanden? Vanuit ons samenwerkingsverband met diverse andere muziekscholen bieden wij de mogelijkheid om voor minder gangbare instrumenten lessen te volgen.

Train je koor!
Koren kunnen zich aanmelden bij de muziekschool om hun zangtechniek te verfijnen. Vele koren uit Borne en omstreken hebben hier al gebruik van gemaakt, met grote tevredenheid. Deze trainingen worden voor zowel klassieke- als popkoren verzorgd.

De Muziekschool verzorgt cursussen op maat:
- popzang
- workshops voor één bepaald instrument
- singer/songwriting

De Muziekschool biedt ook de mogelijkheid om samen muziek maken. Wie samen wil zingen of spelen kan terecht in:
- popbands
- ensembles
- koren

Met de Muziekschool in concert!
Muziek moet gehoord worden. Samenspel is samen luisteren en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Tijdens uitvoeringen is een belangrijke rol weggelegd voor het publiek. Daar spelen we voor, tijdens grote- en kleine uitvoeringen. Het is leuk en tegelijkertijd een beetje spannend om naar zo’n uitvoering toe te werken. De Muziekschool Borne geeft mensen namelijk echt de kans zich te presenteren. Op voorspeelavonden, buitenconcerten, grote uitvoeringen en buitengewone evenementen, zoals het Beste van Borne. Vaak wordt onze muzikale medewerking gevraagd bij allerlei gelegenheden.