ROC - Basiseducatie en Taalcentrum Borne

De Basiseducatie en het Taalcentrum van het ROC van Twente hebben een vaste plek in het Kulturhus. Er worden cursussen gegeven op het gebied van Nederlands voor volwassenen. Daarnaast zijn er cursussen Nederlands als tweede taal voor anderstaligen. Het ROC organiseert ook samen met het Bureau Vrijwilligerswerk korte cursussen voor vrijwilligers op het gebied van computergebruik, gespreksvaardigheden, communicatie en PR.

 

De cursussen zijn bedoeld voor alle volwassen inwoners van de gemeente Borne die hun kennis willen opfrissen of iets nieuws willen leren.

 

De cursussen voor vrijwilligers en de computercursussen starten verschillende keren per jaar. Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden. Bij de cursussen Nederlands Taalwerkplaats en Nederlands als tweede taal kunt u op elk moment instappen. U krijgt daarvoor eerst een intakegesprek.

 

De lessen worden meestal overdag gegeven in kleine groepen, op een volwassen manier. Cursussen voor vrijwilligers worden ook ’s avonds gegeven. Er is één keer per week les. Bij de cursus Nederlands als tweede taal is dat drie à vijf keer per week.

 

Om de prijs hoeft u het niet te laten: al onze cursussen worden gesubsidieerd, omdat de gemeente Borne het belang inziet van een goede basiskennis voor iedereen. De cursussen voor vrijwilligers zijn gratis voor mensen die vrijwilligerswerk doen.

 

Voor nadere informatie en aanmelding kunt u bellen met:

 

Basiseducatie en Taalcentrum Borne

Telefoon

074-8525809 - Ida Baan

074-8525820 - Hans Beverdam

 

of met het informatienummer van de Basiseducatie

Telefoon 0546 80 95 96 (maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 uur)