Steunpunt Mantelzorg Borne

Steunpunt Mantelzorg Borne houdt een aantal dagen per week kantoor op de begane grond in het Kulturhus. Het Steunpunt is actief op het gebied van mantelzorgondersteuning (door het geven van informatie en bieden van thema –en ontmoetingsbijeenkomsten) en bij het inzetten van vrijwilligers in een thuissituatie bij mensen met beperkingen, chronisch zieken en dementerenden. Mantelzorger ben je wanneer je meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor uw naaste moet zorgen. Dit kan gaan om een partner, maar ook voor een vader, moeder of kind met een beperking.

 

Als er geen balans is in de zorg voor een naaste kan het Steunpunt hier ondersteuning in geven. Onder het motto “zorgen doe je niet alleen” kan het steunpunt op meerder manieren iets betekenen; het bieden van erkenning en steun, het geven van informatie en advies, bemiddeling in vrijwilligers voor praktische hulp thuis, zorgen voor lotgenotencontact

 

Vaak komen mensen via het Zorgloket van de gemeente Borne, de thuiszorg, de huisarts of de stichting Welzijn Ouderen terecht bij Steunpunt Mantelzorg Borne. Consulente Lenneke Herben is aanwezig op de volgende dagen:

 

Dinsdag:           9.00 uur tot 17.00 uur

Donderdag:      9.00 uur tot 17.00 uur

 

Website: www.siztwente.nl