Jongerenwerk Activiteitencentrum

Het jongerenwerk richt zich op jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. Voor deze doelgroep is er in de kelder van het Kulturhus een activiteitencentrum ingericht dat vijf dagen per week geopend is. Het activiteitencentrum heeft een huiskamerfunctie waar iedereen welkom is en iedereen zich thuis kan voelen.

Onder het genot van een kop thee is er de mogelijkheid om met leeftijdsgenoten en of de jongerenwerkers de dag door te nemen. Het activiteitencentrum bezit niet alleen een ruim aantal computers, maar ook een Play Station 3 en een Nintendo Wii. Verder kan er worden getafeltennist, gedart en ook air-hockey gespeeld worden. Ook kan elke bezoeker gebruik maken van de gratis Wi-Fi en is er de mogelijkheid om een film op groot doek af te spelen. Kortom: er is genoeg te doen!

Thema‘s en activiteiten
Meerdere keren per jaar worden er thema-avonden en activiteiten georganiseerd. De thema-avonden zijn zowel informatief als ook interactief en gaan over verschillende onderwerpen zoals pesten, middelen gebruik, justitie en politie. Er wordt jaarlijks een ruim aanbod aan activiteiten en projecten georganiseerd. Hierbij kun je denken aan een Halloween party, een filmavond, een bootcamp, weerbaarheidstraining, FC Twente cup, maar ook kookactiviteiten.

Groep 8
Het jongerenwerk organiseert voor alle groepen 8 van de Gemeente Borne een kennismaking les. Dit kan in de klas zelf zijn, maar de groepen 8 kunnen uiteraard ook een bezoekje komen brengen aan het jongerencentrum. Door middel van een interactieve presentatie maken de leerlingen kennis met het activiteitencentrum en het jongerenwerk. Voor de leerlingen van groep 8 worden er speciale kennismakingsdagen georganiseerd waarin de kinderen een voorproefje kunnen nemen van het jongerencentrum. Uiteraard zijn dan ook de ouders welkom om te komen kijken.

BE STRONG - WEERBAARHEIDSTRAINING - Voor jongeren uit groep 8
Jongerenwerker en gezondheidscoach Leander Huurneman geeft deze training aan kinderen uit groep 8. Er wordt in kleine groepjes (max. 6) gewerkt aan de weerbaarheid van het kind. Kinderen leren een balans te vinden tussen de eisen van de omgeving, het afstemmen van je gedrag hierop, maar ook het trouw blijven aan jezelf. Gebeurtenissen in het dagelijks leven worden besproken, waarbij er wordt gekeken hoe dingen anders aangepakt kunnen worden. Hoe krijg je meer controle en vertrouwen in je zelf en over de situatie?
Het doel is:
- Vergroten van je zelfvertrouwen

- Accepteren en respecteren van jezelf en anderen

- Bewust wording van houding

- Bewust wording van gedrag

- Stemgebruik/communicatie verbeteren

- Eigen grenzen ontdekken en dit durven aangeven

- Hoe om te gaan met moeilijke situaties
Start: november bij voldoende aanmeldingen
Voor informatie en aanmelding: leander.huurneman@kulturhusborne.nl


Goede samenwerking
Het jongerenwerk Borne werkt samen met verschillende organisaties zoals de Gemeente Borne, politie, Tactus, basisscholen en de muziekschool. Regelmatig schuift het jongerenwerk aan bij verschillende overleggen om jongeren en ouders te ondersteunen waar dat nodig is. Door een goede samenwerking met verschillende organisaties wordt er gekeken naar een passende oplossing voor elke situatie.

Buurt en wijk
De jongerenwerkers zijn aanwezig in buurt en wijk. Hier wordt contact met de jeugd gelegd en onderhouden. Waar het nodig is, zorgen de jongerenwerkers voor ondersteuning.

Openingstijden Activiteitencentrum:

Maandag 16.00 - 21.00 uur
Dinsdag 16.00 - 21.00 uur
Woensdag 14.00-17.30 uur
Donderdag Gesloten
Vrijdag 16.00 - 22.00 uur


Facebook: www.facebook.com/jongerenwerk.borne
Twitter: www.twitter.com/welzijnborne

Adres: Marktstraat 23, 7622 CP, Borne
Tel: 074- 265 72 00

Tel Activiteitencentrum 074-265 72 57