Bibliotheek

Terug naar bibliotheek

De 87ste Boekenweek (9 t/m 18 april) is een ode aan de eerste liefde. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. Om woorden te geven aan dat warme gevoel wenden we ons telkens weer tot dichters en schrijvers.

Boekenweek 2022: Eerste Liefde

Boekenweek 2022: Eerste Liefde

Boekenweekgeschenk

Het boekenweekgeschenk van dit jaar draagt de titel Monterosso mon amour en is geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer.
In Monterosso mon amour besluit Carmen, een welgestelde, kinderloze vrouw van iets meer dan middelbare leeftijd, een sprong in het diepe van haar verleden te wagen. Niets wat haar daartoe dwingt. Opspelende herinneringen aan haar eerste vakantie aan de Middellandse zee met haar ouders in Monterosso (Cinque Terre), waar ze onder water haar eerste zoen kreeg, brengen haar ertoe in haar eentje het vliegtuig naar Italië te nemen voor een korte voorjaarsvakantie.Wat nog niemand weet is dat ze door onvoorziene omstandigheden veel langer in Monterosso zal moeten blijven dan de bedoeling was.

Bekijk hier boeken van Ilja Leonard Pfeijffer.

Boekenweekessay

Het Boekenweekessay draagt dit jaar de titel Het warmtefort en is geschreven door Marieke Lucas Rijneveld.

In Het warmtefort neemt Marieke Lucas Rijneveld je via hartverwarmende herinneringen mee naar de gelukzalige tijd van de basisschool met een belangrijke rol voor de juffen en meesters. Basisschool De Regenboog in Nieuwendijk is aan vervanging toe en moet gesloopt worden. Maar omdat er zich in het leegstaande pand een kolonie zeldzame vleermuizen heeft gevestigd, kan de sloop geen doorgang vinden. Marieke Lucas Rijneveld bezoekt de school om er afscheid te nemen en herinneringen op te halen.

Bekijk hier boeken van Marieke Lucas Rijneveld

Boekenweek top 25

Ben je op zoek naar boekentips rondom het thema Eerste Liefde? Verschillende uitgevers stelden in samenwerking met een panel van boekverkopers een top 25 samen.

Bekijk hier de Boekenweek top 25

De mooiste liefdeszin van Nederland is geschreven door Arthur Japin. 

Website Boekenweek

Playlist Eerste Liefde

In de bieb kun je op blinddate met een boek.

Kom tijdens de Boekenweek (9 t/m 18 april) naar de bibliotheek en ga op date met boeken die je niet kent. Op een thematafel  liggen ingepakte boeken met slechts enkele aanwijzingen over de inhoud van het boek. Laat je eens verrassen!

Dansfeest

Op zaterdag 9 april trappen we de Boekenweek met het thema “Eerste liefde” af met een dansfeest ''50years of Rock 'n Roll History, Creedence Clearwater Revival''. Kom je op de brommer, dan krijg je een consumptie extra en we sluiten de avond af met een patatje.

CCR, 50 Years of Rock 'n Roll History - The Fortunate Sons (NL)

Zaterdag 9 april 2022
Tijd: 20:30 tot 23:00 uur
Waar: Kulturhus Borne
Voor wie: Volwassenen (18+)
Prijs: € 21,00

Tickets