CodeKit Leren Programmeren

CodeKit Leren Programmeren

Aanmelden voor het nieuwe cursusjaar is nog niet mogelijk. Er wordt momenteel nog hard aan gewerkt. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via cursus@kulturhusborne.nl en we geven je een seintje als de inschrijving voor komend seizoen is geopend. 

Leer denken als een computer en maak je eigen game! CodeKit neemt de kinderen mee in de wereld van verschillende programmeertalen. De kinderen leren de basisprincipes van programmeren en hoe ze dit in de praktijk moeten toepassen. En alsof dat nog niet genoeg is, stimuleren ze intussen het logisch denken, probleemoplossend vermogen, samenwerken, creativiteit en computational thinking. Allemaal vaardigheden die voor de toekomst handig zijn!

Programmeren is een praktische vaardigheid net als bijvoorbeeld gitaar spelen of judo. Je leert niet alleen door te lezen, maar vooral om te doen! En dat doen we ook in deze cursus.

De kinderen gaan onder andere aan de slag met:

  • Blockly (javascript);
  • Python;
  • Scratch.

Van programmeerblokken ‘slepen’, echte programmeercode schrijven tot een eigen game maken. In de laatste les van de cursus gaan de kinderen werken aan hun eindopdracht. En nemen ze vol trots hun certificaat in ontvangst.

Al veel kinderen hebben de cursus gevolgd en hebben er nog dagelijks profijt van. Ze hebben op andere manier leren denken en kijken naar dingen. Ook het
zelfvertrouwen is toegenomen. Ze weten nu hoe het werkt en gaan ook zelfstandig aan de slag om hun creaties tot bloei te laten komen.

Deze cursus is bestemd voor kinderen uit groep 7/8 basisonderwijs 10 t/m 12 jaar.

Seizoen 2023-2024
Start: 3 oktober & 6 februari
Dag: Dinsdag
Tijd: 16.15-17.15
Kosten: €153,00
Zaal: V9

Praktische informatie

Codekit - Start 7 februari

10

Dinsdag

Kulturhus

--

Codekit € 148,00
Op dit moment is het niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus