Americana met Leif de Leeuw & Sem Jansen - 1 oktober

Al 8x verkozen tot beste bluesrockgitarist van de Benelux

 Americana met Leif de Leeuw & Sem Jansen - 1 oktober

Twee uitzonderlijke muziektoppers in Kulturhus Borne, hartje Twente: zondag 1 oktober om 15.00 uur. Leif de Leeuw is acht keer op rij uitgeroepen tot beste bluesrockgitarist van de Benelux en zanger/gitarist Sem Jansen was de glorieuze winnaar van het tv-programma Hit the Road. En ze hebben 21 september jl de dutch blues award voor bijzondere prestatie gewonnen!

Ken je de Nederlandse, internationaal toerende southern rockband ‘Leif de Leeuw’? Leif de Leeuw en Sem Jansen zijn de gitaristen en gaan op deze zondagmiddag als duo eens even vol voor de snaren. Op gitaar, pedal-steel, lap-steel en mandoline spelen ze eigen songs en favorieten o.a van Darrell Scott, Brad Paisley, Chris Stapleton. Zij zetten de traditie voort van bands als Little Feat, Allman Brothers Band en Derek and the Dominos. Americana go!

Momenteel speelt Leif in de unieke theatershow van Sem, ‘Who the F*ck is Britt?’, dat het indringende verhaal van Sems transitie van vrouw naar man vertelt. Songs uit deze theatershow komen deze middag ook langs. (Lees hier een fraai en indrukwekkend interview met Sem over zijn ervaringen als transgender in de muziekindustrie.)

Zondag 1 oktober, 15.00 uur bij Kulturhus Borne.
Haal je tickets á €19,00 (drankje inbegrepen) HIER

Datum: 22 september 2023