Democratie in een technische wereld: lezing 9 oktober

Filosofiecafé Twente: Bas de Boer over Technologisch burgerschap

Democratie in een technische wereld: lezing 9 oktober

Technologie is cruciaal voor de manier waarop onze maatschappij is ingericht. Van financiële transacties tot ziekenhuisbezoek; zonder technologie zijn dergelijke handelingen ondenkbaar. Tegelijkertijd hebben burgers doorgaans weinig inzicht in hoe die technologie werkt en ons beïnvloedt. Hierdoor onttrekt zich een belangrijk deel van onze samenleving aan het zicht van de democratie. Hoe om te gaan met deze problematiek?

Een lezing van Bas de Boer. Hij is als techniekfilosoof verbonden aan de Universiteit van Twente en lid van het bestuur van het Filosofiecafé Twente. In 2019 promoveerde hij op een proefschrift over de rol van beeldvormende technologie in de neurowetenschap. In 2021 kwam zijn boek How Scientific Instruments Speak uit. Ook verscheen zijn werk in verschillende internationale wetenschappelijke tijdschriften, zoals Social Studies of Science en Phenomenology & the Cognitive Sciences.

Zondag 9 oktober om 14.00 uur bij Filosofiecafé Twente in Kulturhus Borne. Info over kaartverkoop via deze link> www.kulturhusborne.nl/

Datum: 30 september 2022