Geven & Gunnen

Samen meer goed doen!

Geven & Gunnen

Dinsdag 29 november is het ‘’Giving Tuesday’’, een wereldwijde vrijgevigheidsbeweging. Het goed doen in welke vorm dan ook, wordt jaarlijks op deze dag wereldwijd gevierd. Het idee is simpel: of het nu gaat om iemand aan het lachen te maken, een buur of een vreemde te helpen, opkomen voor een probleem of mensen waar we om geven, of iets van wat wijzelf hebben geven aan degenen die onze hulp nodig hebben, elke daad van vrijgevigheid telt en iedereen heeft iets te geven. Geen mooier en beter moment dan vandaag om onze Geven & Gunnen campagne te lanceren!

Vanaf vandaag nemen we een aanloopje naar het eerste kwartaal van 2023 waarin Geven & Gunnen centraal zal staan bij Kulturhus Borne. Veel mensen zijn aan het consuminderen en minimaliseren. Niet alleen vanuit de duurzaamheidsgedachte, maar ook omdat we met ons allen de broekriem wat moeten aanhalen. Genieten van kleine dingen in het leven is echter ook een groot goed. Een ander iets geven en gunnen, vrijgevigheid, levert niet alleen karmapunten op, het maakt ook gewoon gelukkig. Jouzelf én de ander. Geven & gunnen maakt blij. Noaberschap zit de Twentenaren in het DNA. Alle reeds bestaande initiatieven en activiteiten uit de categorie Geven & Gunnen, die onder het Kulturhusdak plaatsvinden zetten we in het zonnetje. Alle nieuwe activiteiten en initiatieven omarmen we. En zetten we óók in het zonnetje. Alle activiteiten die behoren tot Geven & Gunnen hebben op de website een kenmerkende stempel gekregen.

Zaterdag 11 februari is Kulturhus Borne voornemens de Geven & Gunnen markt te organiseren. Samen met de gemeenschap, met jullie! Om alle initiatieven, die in de Bornse gemeenschap bestaan in het kader van geven en gunnen, een podium te geven. Alle projecten, activiteiten en initiatieven die een ander kunnen voorthelpen en blij maken komen in aanmerking. Iedereen die zijn/haar dorpsgenoot wil voorthelpen, iets wil schenken, gewoon om dat je jouw dorpsgenoot iets gunt wil schenken, is van harte welkom om mee te doen op 11 februari.

Meedoen? Stuur dan even een mail naar: laura.reymer@kulturhusborne.nl

Datum: 29 november 2022