Kookboekenweek 2021

5 t/m 14 nov

Kookboekenweek 2021

Tijdens de Kookboekenweek viert bibliotheek Borne het kookboek en de liefde voor lekker eten. De mooiste, beste, informatiefste en meest verrassende kookboeken worden uitgestald!

Aan de vooravond van de Kookboekenweek wordt de winnaar van Het Gouden Kookboek bekend gemaakt. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Een gedegen vakjury stelt een longlist en vervolgens een shortlist samen en komen uiteindelijk tot een winnaar. In 2020 won Yvette van Boven met Home Made Basics Het Gouden Kookboek. In 2019 was dit Vanja van der Leeden met Indorock, in 2018 Jigal Krant met TLV en in 2017 won Souq van Nadia Zerouali en Merijn Tol.

De vijf kanshebbers op de titel Het Gouden Kookboek 2021

De vakjury heeft de shortlist vastgesteld met de vijf smakelijkste kookboeken van 2021. De kanshebbers op Het Gouden Kookboek 2021 zijn:
• De bijbel van de Indiase keuken (Carrera Culinair) van Paulami Joshi
• Een Kookboek (Lannoo / TerraLannoo) van Seppe Nobels
• Homakase (Nijgh Cuisine) van Oof Verschuren
• Job & Perry: een klootzak-proof kookboek (Carrera Culinair / Overamstel) van Job Pattinasarany & Perry de Man
• Toko Lo (Carrera  Culinair / Overamstel) van Lola van Ruler
Datum: 29 oktober 2021