Meet gratis je bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand

Meet gratis je bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kun je elke donderdag (behalve Hemelvaartsdag 26 meien vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf je bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek in Kulturhus Borne.

Waarom is je bloeddruk meten zo belangrijk?

Het is belangrijk je bloeddruk te weten. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat, 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten hebben. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders.

Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. De Bibliotheek Borne is één van de locaties. De Bibliotheek Borne ondersteunt deze oproep van de Hartstichting.

Wanneer kun je terecht?

Iedere donderdag en vrijdag 11.00 – 17.00 uur.
6, 12, 13, 19, 20 en 27 mei

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

De bibliotheek is een plek waar informatie in de breedste zin van het woord kan worden opgehaald. Gezond leven is hier ook zeker een onderdeel van. Wij willen een laagdrempelige plek zijn in de samenleving waar men zich welkom voelt. Het meten van je bloeddruk past in deze doelstelling omdat het vrijblijvend is, je bent na de uitslag tot niets verplicht.

Slim is het wel om je bloeddruk te meten, hiervoor loop je toch net makkelijker de bibliotheek binnen dan bij de huisarts. En als je er toch bent, kun je desgewenst meteen eventuele vragen stellen, of duik je in een tijdschrift onder het genot van een lekkere kop koffie. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan. Wil je meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl

Datum: 21 april 2022