Vrijwilligersvacature BasisLab

Maakplaats activiteiten

Vrijwilligersvacature BasisLab

Ben je enthousiast over techniek en wil je je kennis graag delen met jong en oud, dan zijn we op zoek naar jou!

Vanaf januari 2023 heeft Kulturhus Borne een mobiel BasisLab in de bibliotheek, waar wekelijks leuke maakplaats activiteiten worden georganiseerd. Met jouw hulp kunnen de inwoners van de gemeente Borne aan de slag met allerlei materialen op het gebied van techniek en technologie. Kinderen, jongeren en volwassenen krijgen hier de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en (verder) te experimenteren met nieuwe technieken en creatieve maakprocessen. Van 3D-printer tot lasersnijder of borduurmachine.

Wat houden de werkzaamheden in?

– Voor aanvang van een maakplaats activiteit zorg jij ervoor dat alle middelen en materialen aanwezig zijn en alles op tijd klaarstaat.

– Tijdens een maakplaats activiteit begeleid en instrueer je de deelnemers (maximaal 8 tot 10 personen per keer). Jij bent als vraagbaak aanwezig en helpt de deelnemers waar nodig.

– Na gebruik van het mobiele BasisLab zorg je ervoor dat alles netjes wordt achtergelaten en opgeruimd. Daarbij geef je het tijdig door als er (verbruiks)materialen bijbesteld moeten worden.

Wat mag je van ons verwachten?

– Wij leren je hoe de machines werken. Hiervoor volg je een (korte) cursus bij Tetem op onze kosten. Specifieke voorkennis van de machines is dus niet nodig.

– Wij bedenken vooraf het maakplaats activiteitenprogramma. Mocht je het leuk vinden om actief mee te denken over de (toekomstige) maakplaats activiteiten, dan wordt dat erg gewaardeerd. Wij leren graag van jouw ervaringen en staan altijd open voor nieuwe idee├źn.

– Wij zorgen voor de aanschaf van de benodigde middelen en materialen en het verwerken van de aanmeldingen voor de maakplaats activiteiten.

– Wij geven je onbeperkt toegang tot het mobiele BasisLab. Hiermee krijg je van ons de tijd en ruimte om te oefenen met de machines, zodat je alles goed onder de knie krijgt.

– Als extraatje ontvang je als vrijwilliger van de Bibliotheek een gratis Bibliotheekabonnement.

Ben je geïnteresseerd?

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je even binnen komen lopen in de Bibliotheek tijdens openingstijden of contact opnemen met Mathilde Zoetebier:

Email: mathilde.zoetebier@kulturhusborne.nl

Datum: 04 oktober 2022