We all Bee-long

Iedereen telt mee, iedereen doet mee

We all Bee-long

We all bee-long! En niets is minder waar! En om te vieren dat we allemaal uniek zijn, maar er allemaal bij horen staat het najaar van 2023 in het teken van ‘We all Bee-long’.  Veel van onze activiteiten, veel burgerinitiatieven en evenementen horen altijd al in dat kader. Maar we zetten deze activiteiten graag in het zonnetje.

Kidsbios met thema
We hebben een aantal mooie films voor onze jongste bezoekers geselecteerd. Zoals ‘Kleine All: De Menselijke Antenne’ in de aanloop naar de nationale Week tegen Pesten en in de week van de Mediawijsheid kun je de film Big Hero 6 zien. Elke KidsBios film is te bezoeken voor €4,50 en je krijgt nog een beker ranja en wat lekkers na afloop!

  • 20 september – Kleine All: De Menselijke Antenne
  • 11 oktober – Film tijdens de Kinderboekenweekmiddag (gratis toegankelijk!)
  • 15 november – Big Hero 6
  • 27 december – Kidsbios film (save the date!)

Voorstellingen
We all Bee-long ook in het theater en tijdens evenementen! Denk bijvoorbeeld aan de voorstelling van Sem Jansen & Leif de Leeuw. Samen maken zij de prachtigste muziek en dat komen ze laten horen. Ook nummers uit de theatershow ‘Who the f*ck is Britt’ komen voorbij. Deze show vertelt het indringende verhaal van Sems transitie van vrouw naar man. Verder mag je de mooiste gitaarmuziek verwachten, want Leif de Leeuw is voor de achtste keer uitgeroepen als beste bluesrock gitarist van de Benelux!

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we de familievoorstelling ‘1 onder 2 kappen’. Eigen Werk Theaterteam heeft speciaal op ons verzoek een voorstelling gemaakt die hoort bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij Mij Thuis’. Het gaat over gescheiden ouders en het hebben van twee huizen. Geschikt voor de hele familie.

Proef tijdens ‘Eat & Meet’ de lekkerste hapjes uit verschillende landen. In samenwerking met Vluchtelingenwerk maken vijf koks fingerfood uit hun vaderland. En voor €2,00 per stuk kun jij deze hapjes proeven. En nu het toch over eten gaat: tijdens de Kookboekenweek (6 t/m 10 november) kun je elke dag een andere hartverwarmend soepje komen eten tussen 12:00 en 13:00 uur. Elke dag een ander recept van één van de medewerkers van de Bibliotheek.

Raad & Daad
Ons Raad & Daad team staat altijd klaar om je te helpen. Heb je een vraag dan is de kans groot dat je bij één van onze spreekuren geholpen kan worden. Klik hier voor een overzicht van alle spreekuren. 

Andere dingen
En uiteraard hebben we dit najaar ook muziekcafés, gitaarcafés & bordspelcafés. Want bij deze burgerinitiatieven is uiteraard heel Borne uitgenodigd! Het muziekcafé en gitaarcafé is gratis te bezoeken. Bij het Bordspelcafé betaal je €3,00 om mee te doen, maar dat is inclusief kopje thee of koffie.

 

Datum: 29 september 2023