Wat staat er op het programma

woensdag 14 december 2022
film
Ali & Ava

Ali & Ava

Filmhuis Borne
Aanvullende informatie:

14 december
Ali & Ava
95 min.
Drama

Regie: Clio Barnard / Verenigd Koninkrijk / 2021

Romantisch drama over de ontluikende liefde tussen de twee titelhelden: veertigers Ali en Ava. Ze komen uit andere delen van de stad, hebben een andere achtergrond en een eigen geschiedenis, maar de twee delen hun liefde voor muziek – ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Beiden kampen ze met onverwerkte trauma’s uit het verleden. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.

Regisseur Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant. Ali & Ava speelt zich af in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford, Yorkshire, maar in tegenstelling tot verschillende van haar collega’s (Mike Leigh, Ken Loach) zoomt Barnard niet in op armoede en ellende, maar op warmte en genegenheid. De regisseur: ‘Ik wilde een verhaal maken dat de weerbaarheid van deze mensen viert’ en ‘Daarnaast wilde ik laten zien wat er kan gebeuren als mensen voor elkaar open staan en simpelweg aardig zijn tegen elkaar’.

De score met muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, dragen bij aan de energieke sfeer van de film.

De pers over Ali & Ava:
VPRO Cinema (★★★★) ‘Fraai romantisch drama’
NRC (★★★★) ‘Een van de meest ontwapenende filmverliefdheden dit jaar’

 

Ali & Ava

Filmhuis Borne

Wanneer

woensdag 14 december 2022

Aanvang

20:15 uur

Einde

22:00 uur

Entree

€ 9,50

Film Vriend, Ongeplaceerd

€ 6,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!