Wat staat er op het programma

woensdag 02 november 2022
film
Along the way

Along the way

Filmhuis Borne
Aanvullende informatie:

2 november
Along the way
80 min.
Drama

Regie: Mijke de Jong / Nederland / 2022

Op de grens van Turkije en Iran raken de 19-jarige Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima hun familie kwijt. Ze komen vast te zitten zonder geld, zonder paspoort en zonder de taal te spreken. Om te overleven in een vijandige wereld van mensensmokkelaars en drugsdealers komen zij voor keuzes en dilemma’s te staan die hun symbiotische relatie en geweten zwaar op de proef stellen.
Een film tussen feit en fictie, gebaseerd op het echte vluchtverhaal van de hoofdrolspelers Maliheh en Nahid Rezaei en op de verhalen van andere vrouwen.

De regisseur Mijke de Jong ontmoette Maliheh en Nahid Rezaei – een tweeling zonder acteerervaring – zo’n twee jaar geleden, toen zij via NGO Refocus Media Labs een filmworkshop gaf in vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. De zussen vroegen haar of ze eens in een film van haar mochten spelen. Terug in Nederland blijft die vraag door het hoofd van De Jong spoken: ‘Ik vond de meiden zo bijzonder, dat ik wilde proberen een film met ze te maken. Dat is gelukt.’

De pers over Along the way:
VPRO Cinema (★★★★) ‘Levensvreugde spat van het scherm’
NRC (★★★) ‘Misschien te veel voor één film’
de Filmkrant ‘Overtuigende film vol spontane energie’

 

Along the way

Filmhuis Borne

Wanneer

woensdag 02 november 2022

Aanvang

20:15 uur

Einde

22:00 uur

Entree

€ 9,50

Film Vriend, Ongeplaceerd

€ 6,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!