Wat staat er op het programma

donderdag 15 juni 2023
event
Arabisch Tafelen

Arabisch Tafelen

Met Muzikale Stiftsalon
Aanvullende informatie:

Primeur: Arabisch Tafelen met een muzikale Stiftsalon!
Donderdag 15 juni is het weer tijd voor Arabisch Tafelen. Dit keer wordt het een hele speciale editie; in samenwerking met het Stiftfestival wordt de avond uitgebreid met verhalen en muziek.

Schijfster en arabist Meltem Halaceli, bekend van de roman De vergeten geschiedenis van mijn grootvader Sulayman Hadj Ali, werd geboren in Hengelo, maar is afkomstig uit een Alawietische familie die wortelde in Turkije. Op deze avond leidt zij het thema van het komende Stiftfestival in –A Mediterranean Voyage– met een verhaal over haar jeugd en de Turks Alawietische gemeenschap in Hengelo en Borne. Ze vertelt over de belangrijke rol van de muziek, niet alleen voor de eigen culturele identiteit, maar ook voor de verbinding met anderen.

De Nederlandse jazz-bassist en componist Tony Overwater zal samen met andere musici het verhaal van Meltem aanvullen en versterken met muziek, waarin het huwelijk tussen westerse en niet-westerse muziek centraal staat. Muziek waarin de passie, poëzie en de nuances van de Arabische muziek duidelijk gemaakt worden.

Ondertussen kan men plaats nemen aan de Arabische tafel, en kiezen uit het buffet dat vol staat met vele lekkere gerechten van diverse landen van de sprookjes uit 1001 nacht. Alles liefdevol bereid  door vier Bornse vrijwillige kokkins, van Arabische afkomst.

Over het Stiftfestival
Het Stiftfestival is een negendaags zomerfestival met klassieke kamermuziek op en rondom het eeuwenoude beschermde dorpsgezicht Het Stift te Weerselo. Het Stiftfestival biedt een muzikale beleving van internationale topkwaliteit. Het programma combineert muziek met andere cultuurvormen zoals zang, literatuur, kunst en dans. Historische kerken en landgoederen in het prachtige Twentse coulisselandschap vormen het decor van dit jaarlijks negendaagse festival. Van 19 t/m 27 augustus 2023 stijgt een stroom van muziek op uit het Twentse land. Bijna 30 concerten, uitgevoerd door ruim 40 musici. Veel van de overige concerten vinden plaats op bijzondere locaties, binnen of buiten. De 19e editie van het Stiftfestival vindt plaats van 19 t/m 27 augustus. Dit jaar is het thema ‘A Mediterranean Voyage’.

Stifsalon is een splinternieuw initiatief, voorafgaand aan het Stiftfestival. Op 15 juni is er een Stiftsalon in Kulturhus Borne, op 25 juni in Enschede en tot slot op 24 augustus in Weerselo.

Over de avond
De tijden van deze Arabische avond zijn als volgt:
-het Arabisch Tafelen is zoals gewoonlijk van 17.30-18.30 uur
-het muzikale programma start rond 18.00 uur en is om 19.30 uur afgelopen.

-Deze avond vindt plaats in de foyer van het Kulturhus.

Tickets voor het Arabisch tafelen kosten €13,50. Het muzikale programma wordt aangeboden door het Stiftfestival. Mensen die enkel het muzikale onderdeel willen bijwonen, zonder eten, zijn van harte welkom.

Arabisch Tafelen

Met Muzikale Stiftsalon

Wanneer

donderdag 15 juni 2023

Aanvang

17:30 uur

Einde

18:30 uur

Entree

€ 13,50

Zaal

Noaberhood - Foyer

Boek nu je ticket(s)!