Wat staat er op het programma

woensdag 13 oktober 2021
film
Babyteeth

Babyteeth

Filmhuis Borne
Aanvullende informatie:

120 min.
Drama

Regie: Shannon Murphy, Australië, 2019

Babyteeth is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (Killing Eve): een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Wanneer Milla en de rebelse Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien.

Babyteeth werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor Beste Nieuw Acteertalent. Ook de talentvolle Eliza Scanlen behoort tot de nieuwe lichting veelbelovende actrices; ze was eerder te zien in de HBO serie Sharp Objects en in Greta Gerwig’s film Little Women.

Na het regisseren van het derde seizoen van de hitserie Killing Eve, reisde Shannon Murphy voor Babyteeth af naar het IFFR (International Film Festival Rotterdam), waar de film werd omarmd door het publiek.

De pers over Babyteeth:
VPRO Cinema (★★★★) ‘Komt mede dankzij het ijzersterke acteren van alle betrokkenen hard binnen’
de Volkskrant (★★★★) ‘Bitterzoet speelfilmdebuut’
NRC (★★★★) ‘Puntgaaf debuut over jonge liefde’

Let op: Bij deze voorstelling werken we met de voorwaarde Testen voor Toegang. Dit houdt in dat je via de CoronaCheck app een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag via testen voor toegang moet kunnen laten zien.

Meer informatie hierover vind je in het agenda bericht Checken voor Toegang bij Kulturhus Borne

Babyteeth

Filmhuis Borne

Wanneer

woensdag 13 oktober 2021

Aanvang

20:15 uur

Einde

23:00 uur

Entree

€ 9,50

Ongeplaceerd Filmhuis Vriend - let op uw pas wordt bij ingang gecontroleerd

€ 6,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!