Wat staat er op het programma

vrijdag 27 januari 2023
literair
Borne doet Poëzie

Borne doet Poëzie

Met Gastdichter Ingmar Heytze
Aanvullende informatie:

Vriendschap

Poëzieweek 2023 (donderdag 26 januari t/m woensdag 1 februari) viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog. Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar. Op vrijdag 27 januari vieren wij uiteraard mee! Met gastdichter Ingmar Heytze, aangevuld met zang van Maud Kruitbosch.

Over gastdichter Ingmar Heytze

Ingmar Heytze (1970, Utrecht) schrijft poëzie voor mensen die niet van gedichten houden. Hij is dichter, schrijver, columnist, performer en presentator. Hij publiceerde elf dichtbundels. De meest recente, Ik wilde je iets moois vertellen, verscheen in oktober 2018. Als columnist werkte hij onder meer voor Onze Taal, de Volkskrant en AD Utrechts Nieuwsblad. Hij stond, alleen of met zijn band Asfaltfeeën, op festivals als Lowlands, Dichter aan Huis, het Tuinfeest, de reprise van Poëzie in Carré (2006) en de Nacht van de Poëzie, waarvoor hij ook enkele jaren de programmering en co-presentatie verzorgde. In 2000 was hij huisfilosoof van het Centraal Museum en van 2009 tot 2011 de eerste Utrechtse Stadsdichter. In 2008 ontving hij de C.C.S. Croneprijs voor zijn gehele oeuvre en in 2016 de Maartenspenning van de stad Utrecht. Voor de liefste onbekende, een bundel met de verzamelde gedichten 1985-2015, verscheen in de lente van 2016. De derde druk van Utrecht voor beginners en gevorderden, de verzamelde gedichten over Utrecht uit diezelfde periode, verscheen in 2017. Heytzes twaalfde bundel, Met wat geluk, verschijnt 17 november 2022.

‘Heytze is in zijn eentje The Beatles van de Nederlandse Poëzie’ – Joost Zwagerman

Over Maud Kruitbosch

Voor de jonge uit Enschede afkomstige Maud Kruitbosch is zingen haar passie. Zij zingt het liefst lichte (klassieke) muziek en maakt van ieder lied echt een eigen versie. Al zes jaar zingt zij in het talentenkoor Multiple-Voices op veel verschillende podia en plekken in onder andere Manchester, Valencia, Münster en Neerpelt. En deze avond dus in Borne!

Zij wordt op de vleugel begeleid door haar docent Anouk Snellink die zang studeerde aan het ArtEZ Conservatorium.

Nationaal Theaterweekend

Kulturhus Borne viert theater tijdens het Nationaal Theaterweekend! Dat betekent dat je dit weekend extra voordelig naar het theater kan. Zo kun jij laagdrempelig kennismaken met ons mooie theater. Dit weekend zit boordevol mooie programma’s om jou te laten zien hoe mooi, leuk, waardevol, ontroerend of grappig theater is. Borne doet Poëzie met gastdichter Ingmar Heytze is onderdeel van het programma voor het Nationaal Theaterweekend.

Borne doet Poëzie

Met Gastdichter Ingmar Heytze

Wanneer

vrijdag 27 januari 2023

Aanvang

20:00 uur

Einde

22:00 uur

Entree

€ 10,00

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!