Wat staat er op het programma

donderdag 18 november 2021
literair
Poëzie en Muziek
donderdag 18 november 2021
literair
Poëzie en Muziek

Poëzie en Muziek

Borne doet Poëzie
Aanvullende informatie:

Uitnodiging van Borne doet Poëzie:

Dag poëzievrienden en -vriendinnen,

Hoewel het spannend blijft met de besmettingscijfers doen wij toch een nieuwe poging om dit jaar drie avonden poëzie-en-muziek te organiseren in het Kulturhus van Borne. Wij hebben er weer zin in, en we hopen jullie ook!

De eerste avond is op donderdag 18 november aanstaande. 

Programma 18 november

  • Een optreden van de dichter Onno Sven Tromp.
  • De muziek wordt verzorgd door het Basho Trio.
  • Naz Ergin, Junior Stadsdichter van Enschede, komt met gedichten.
  • Miriam Janssen verzorgt het onderdeel ‘Dichter belicht’.

De presentatie is weer in handen van Monique Wilmer en Mirian Jacobs.

Onno-Sven Tromp is dichter, romanticus en wereldburger. Zijn passie ligt bij de muziek van sonnetten en de verstilling van haiku’s. Hij publiceerde in diverse bundels en won regelmatig  prijzen. Onno schrijft acrobatische gedichten in vrije vorm, literaire wandelgidsen en luchtig filosofisch werk. Hij heeft veel gereisd en was ook nog Stadsdeeldichter in Amsterdam Nieuw-West. Zijn rusteloosheid vind je terug in zijn gedichten, Slauerhoff was er niets bij.

Zie ook: www.onnosventromp.nl

Het Basho Trio is ontstaan vanuit de verklanking van de Japanse dichtvorm haiku. De grootmeester van de haiku is Basho (1644-1694). Enkele haiku van hem zijn getoonzet en worden uitgevoerd door het trio, met klarinet en gitaar. Naast de haiku brengen zij ook eigentijdse composities, zoals arrangementen op het repertoire van Debussy en Poulenc. 

Zie ook www.bashotrio.nl.

Bundel 2021/22
We zullen de 18e ook het thema voor de Bornse bundel van 2022 kort introduceren. Dat is ‘NATUUR’, het thema van de landelijke poëzieweek. Wij hebben besloten toch inzendingen daarover mogelijk te maken – al ligt de Bornse bundel van vorig jaar nog onuitgegeven klaar. Het wordt dit jaar op 28 januari dus een dubbeldikke Bornse bundel. De uitnodiging voor de nieuwe bundel en wat tips om je te inspireren komen na 18 november.

Kaarten
Kom voor een heerlijk avondje vol poëzie en muziek in een gezellige ambiance naar het kleine theater Sterrenstof boven de bieb. Kulturhus Borne, donderdag 18 november 2021 om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

De entree is € 10, inclusief koffie of thee bij aanvang én een pauzedrankje.

Reserveren en betalen kan door op de link hiernaast te klikken. Mocht dat op praktische bezwaren stuiten, dan kun je – bij uitzondering – op de avond zelf pinnen in het Kulturhus.

Agenda 2022
Reserveer alvast de datum voor de tweede avond op vrijdag 28 januari 2022 en de derde op donderdag 31 maart 2022 in je eigen agenda. Ticket verkoop start binnenkort. Voor alle avonden hebben wij al inspirerende gasten kunnen boeken, waaronder de vroegere dichter des vaderlands Ester Naomi Perquin, en ‘Poëzie hardop gezongen’ door Jos  Beunders en Marianne van der Post.

Poëzie en Muziek

Borne doet Poëzie

Wanneer

donderdag 18 november 2021

Aanvang

20:00 uur

Einde

22:00 uur

Entree

€ 10,00

Zaal

Sterrenstof

Boek nu je ticket(s)!