Wat staat er op het programma

woensdag 16 februari 2022
film
Druk

Druk

Filmhuis Borne
Aanvullende informatie:

Druk

116 min.
Drama

Regie: Thomas Vinterberg / Denemarken / 2020

Vier uitgebluste leraren beginnen aan een gewaagd experiment: elke dag voor de les een slokje alcohol. Want een half promille alcohol in je bloed neemt – volgens de Noorse psycholoog Finn Skårderud – remmingen weg, waardoor ze leuker en creatiever worden.

De eerste resultaten zijn zeer positief; de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Maar het experiment blijkt grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

De film won de Oscar voor Beste niet-Engelstalige Film.

Hoofdrolspeler Mikkelsen: ‘Iemand spelen die dronken is, lijkt misschien makkelijk, we zijn immers allemaal weleens dronken geweest, maar het is echt een test voor acteurs. Je kan al snel gaan overdrijven. Als je net iets te veel gedronken hebt is al je aandacht er juist op gericht om te doen alsof je helemaal niets gedronken hebt. En zo moet je dat dan ook spelen. Alles net iets langzamer doen. Je praat wat trager en je bewegingen zijn allemaal net iets te precies. De volgende stap, die ook in de film zit, is wat we Crazy Charlie Chaplin-dronken noemden. Dat was lastig en daarvoor hebben we eerst wat YouTube-filmpjes van dronken Russen gegoogeld. Wat heel inspirerend was.’

De pers over Druk:
VPRO Cinema (★★★★) ‘Een voortreffelijke Mads Mikkelsen’
de Volkskrant (★★★) ‘Mannen die zich met het leven geen raad weten’
NRC (★★★★) ‘Pakkende tragikomedie’

Druk

Filmhuis Borne

Wanneer

woensdag 16 februari 2022

Aanvang

20:00 uur

Einde

22:00 uur

Entree

€ 9,50

Film Vriend, Ongeplaceerd

€ 6,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!