Wat staat er op het programma

vrijdag 27 mei 2022
podium
Leids Cabaret Festival On Tour

Leids Cabaret Festival On Tour

Leids Cabaret Festival
Aanvullende informatie:

Aanstormende talenten Piet van Eeghen, Iris Vlutters en Standje Graf komen op 27 mei in het Kulturhus met het Leids Cabaret Festival On Tour!

Iris Vlutters – Behold! The Feast of Starlight

“Some people think humanity sucks so much, they begin to identify as things not so human” – quote: unknown.

Met deze quote als uitgangspunt, belooft de voorstelling ‘Behold! The Feast of Starlight’ van Iris Vlutters een waanzinnige elfenshow te worden. Magisch. Transcedent. Life-changing. Door een overmatig rijke fantasie en een kleine identiteitscrisis, komt Iris in contact met haar inner-Elf. Sterker nog, ze channelt de magie van alle Elfen!

Iris is een geboren Oldenzaalse, dus een Twents randje zal niet ontbreken!

Piet van Eeghen

Liedjes vormen de basis bij Piet van Eeghen. Liedjes over de problemen waar hij tegenaan loopt als hij zich emotioneel wil uiten. Over de voors en tegens van materialisme. Over de doorgedraaide wereld van de beeldschermpjes. En, over wat Piet wil met zijn leven. Maarrrr, naast liedjes ook: praatjes. Praatjes over kwetsbaarheid. Praatjes met het publiek. Kortom, Piet van Eeghen: liedjes en praatjes.

Standje Graf – Het moet wel leuk blijven

Tom Afman en Robbie Aldjufri zijn Standje Graf. Een legendarisch duo dat humor, muziek, circus, poëzie en goocheltrucs naadloos verwerkt tot een enerverende totaalvoorstelling. In de finalistentour van het Leids Cabaret Festival brengen ze een compilatie van lange en korte sketches over alledaagse gebeurtenissen die stiekem grotere thema’s raken. Slapstick mét inhoud.

Tom is acteur, muzikant en goochelaar. Robbie voegt daar lyrische teksten en circusacts aan toe en zo heb je een makersduo dat snel, gevat en uitdagend theater maakt, vol verassingen. Ons advies: Ga er maar vast goed voor zitten!

Over het festival

Voor jong cabarettalent is het Leids Cabaret Festival een mooie manier om de podia op geslingerd te worden. Zo krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen mét en vóór het publiek. Want je kunt thuis voor de spiegel wel eindeloos oefenen, maar je wilt toch weten wat je waard bent.

Het Leids Cabaret Festival heeft het roer om gegooid! Normaal zouden de finalisten ná het Leids Cabaret Festival op tour gaan langs de theaters met de Finalistentour. Door alle onzekerheid van de afgelopen periode, en de bijbehorende beperkingen, heeft de organisatie echter besloten om de volgorde om te gooien; eerst het land door en pas daarná het festival. Het Leids Cabaret Festival gunt deze beginnende cabaretiers een extra lang traject richting de (halve) finale. Om zich aan te laven.

Half februari werden er na twee spannende auditiedagen vijf verrassende deelnemers geselecteerd;
Piet van Eeghen
Standje Graf (Robbie Aldjufri en Tom Afman)
Stefan Hendrikx
Céline Schrama
Iris Vlutters

Van deze vijf aanstormende talenten komen Piet van Eeghen, Iris Vlutters en Standje Graf op 27 mei in het Kulturhus met het Leids Cabaret Festival On Tour!

Op 3 & 4 juni is in de Leidse Schouwburg de Halve – & Finale.

Enkele oud-finalisten zijn: Najib Amhali, Lebbis & Jansen, Paulien Cornelisse, Wim Helsen, Micha Wertheim, Tim Fransen, Katinka Polderman. En van de jongere generatie: Lisa Ostermann, Jasper van der Veen, Kasper van der Laan, Martijn Kardol.

Dit is een voorstelling die Kulturhus Borne presenteert in samenwerking met Schouwburg Hengelo.

Tijd: 20.30 uur
Ticket: €17,50, inclusief pauzedrankje

Foto’s Brigitte Tops

Leids Cabaret Festival On Tour

Leids Cabaret Festival

Wanneer

vrijdag 27 mei 2022

Aanvang

20:30 uur

Einde

22:30 uur

Entree

€ 17,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!