Wat staat er op het programma

vrijdag 16 december 2022
podium
Finalistentournee Cameretten Festival

Finalistentournee Cameretten Festival

Altijd wat te lachen in Borne!
Aanvullende informatie:

Het Cameretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Een nieuwe lichting cabaretiers treedt in hun voetsporen.

Kom keihard lachen en laat je verrassen door de finalisten van Cameretten 2022! Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avonden maken de cabaretiers hun debuut op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb ze gezien voordat ze stadions uitverkochten.’

In samenwerking met Schouwburg Hengelo.

Maak kennis met de finalisten
Maak vast kennis met de finalisten; je ziet deze drie talenten terug bij ons in Borne!*

Winnaar: Yunus Aktas – De Kennismaking

Een jongeman die probeert uit zijn comfortzone te stappen, maar merkt dat hij daardoor in situaties belandt waar hij geen controle over heeft.

De jury over Yunus Aktas: “Yunus speelt in zijn programma de underdog, de loser en dat doet hij volgens de jury met verve. Zijn stijl is onderkoeld, hij oogt ontspannen en volledig in control. Yunus bezit een groot gevoel voor timing. Zijn grappen vallen stuk voor stuk en zijn verrassend raak. De jury ziet dat Yunus ervaring heeft als stand-up comedian; het is vakkundig en goed. Yunus heeft de lachers op zijn hand, hij is een innemende persoonlijkheid en zijn droogkomisch talent is groots.”

Finalist: Joey & Dave – Verbrand je vingers niet

Twee broers die na het overlijden van hun ernstig zieke vader maar aan één ding konden denken: Daar zit een voorstelling in! Hoe hiermee om te gaan? Moeten ze nu verdrietige foto’s delen? Of juist helemaal stil zijn? Mogen ze er grappen over maken? 

In deze theatervoorstelling reflecteren Joey en Dave op hun eigen rouwproces en die van elkaar. Vooral die van elkaar. Als dat geen leuke avond wordt… 

Finalist: Selma Visscher – Ik ben het maar

De in Groningen opgegroeide Selma Visscher leerde al vroeg het lokale mantra ‘nait soezen’. Oftewel: niet zeuren. Dus daarom doet ze dat zeuren nu maar in het theater. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert ze de kleinkunstarena binnen. Want als je er nog over kunt zingen, dan valt het allemaal nog best mee.

Maak kennis met de halve finalisten

De finalisten hebben niet alleen hard tegen elkaar gestreden, maar ook tegen de halve finalisten! Maak ook kennis met deze talenten die het net niet haalden.  

Julia Straten – Achtersteboven 

Leven we liever in een wonderschone fantasie of willen we de harde waarheid? ‘Achtersteboven’ gaat over de zoektocht naar verbinding en het vervallen in eigen realiteit. Julia probeert de verbeelding, dat wat we alleen onszelf voor kunnen stellen, tastbaar te maken. In deze voorstelling lopen feit en fictie in elkaar over. Is het Julia’s verbeeldingswereld die absurd is? Of is onze dagelijkse realiteit misschien absurder dan wij denken?

 

Daan van der Hoeven – Hooghouden

In tijden waarin alles op knappen lijkt te staan probeert Daan krampachtig zijn hoofd boven water te houden. Zijn worsteling met zichzelf, het leven en de wereld, gaat gepaard met enorme groeipijn, ongeloof, wanhoop, en frustratie. Waarom blijven we maar stug doorgaan terwijl we tegelijkertijd ongelukkiger zijn dan ooit? Maar wie probeert hij hier nou eigenlijk te overtuigen? De wereld? Of zichzelf? Klinkt zwaar, maar geen zorgen: er worden ook grapjes gemaakt. 

 

Bertram van Alphen – Dageraad 

In Dageraad vertelt en zingt Bertram van Alphen over de impact van woorden, over queer zijn en opgroeien in de jaren negentig, over punk en groene haren, over hoe je een puzzelstukje kan zijn dat net niet past en over licht vinden in het donker.

*de komst van de finalisten is zo goed als zeker. Mocht één van de finalisten ziek zijn, wordt hij of zij vervangen met één van de halve finalisten. 

Finalistentournee Cameretten Festival

Altijd wat te lachen in Borne!

Wanneer

vrijdag 16 december 2022

Aanvang

20:30 uur

Einde

22:30 uur

Entree

€ 17,00

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!