Wat staat er op het programma

woensdag 08 december 2021
film
J'accuse

J'accuse

Filmhuis Borne
Aanvullende informatie:

Let op: in verband met de geldende coronamaatregelen starten alle Filmhuis films in december om 14.00 uur. Naast de QR-code check bij de ingang van de theaterzaal gelden nu ook de volgende regels in het HELE Kulturhus (dus ook in de theaterzaal):
– Mondkapje op bij verplaatsingen in het gebouw. Als je zit mag die af.
– 1.5 meter afstand bewaren van iedereen die niet tot jouw huishouden behoort.

132 min.

Drama / historisch

Regie: Roman Polanski, Frankrijk / Italië, 2019

Gedurende twaalf jaar heeft de Dreyfusaffaire Frankrijk verscheurd. Juridische fouten, gerechtelijke dwalingen en anti-semitisme zijn verweven in dit immense schandaal aan het einde van de 19e eeuw. J’accuse vertelt dit verhaal vanuit het standpunt van Kolonel Picquart. Hij ontdekt dat de bewijzen tegen Kapitein Dreyfus vervalst zijn en zet alles op alles om de eer van Dreyfus te herstellen.

De film brengt deze beruchte episode indrukwekkend tot leven, met grootse decors en spannende rechtbankscènes.

Een film over een actueel onderwerp: antisemitisme. Een saillant detail is dat de regisseur in een interview de Dreyfusaffaire vergeleek met de controverse rond zijn eigen persoon.

Let op: bij deze voorstelling werken we met de voorwaarde Checken voor Toegang. Vergeet dus niet je coronabewijs in de CoronaCheck app of het officiële printje met QR-code mee te nemen! Meer over Checken voor Toegang lees je hier. 

J'accuse

Filmhuis Borne

Wanneer

woensdag 08 december 2021

Aanvang

14:00 uur

Einde

16:15 uur

Entree

€ 9,50

Ongeplaceerd Film Vriend

€ 6,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!