Wat staat er op het programma

zondag 11 december 2022
podium
Jingle all the Way

Jingle all the Way

New Sound Jazz Machine
Aanvullende informatie:

Denk aan vlokjes vallende sneeuw, knusse lichtjes, een glas dampende glühwijn. In de verte hoort u iets aankomen, zijn dat Sleigh-Bells? Even goed luisteren…

… Een Jazz-vocaliste zet een ballad in, ‘Rudolph The Red-Nosed Reindeer’. Een dekentje van warme piano akkoorden… om kippenvel van te krijgen. En dan.. Rudolph blijkt de blues te hebben! De schuwe ballad ontvouwt zich tot een hoogtepunt met schreeuwende, klagende blues altsax solo onder begeleiding van een 19-koppige bigband die zijn weerga niet kent.

Na de ballade neemt de band u mee op muzikale reis naar Zuid Amerika. Voel de Salsa, voetjes van de vloer, draaien en zwieren. Een latin uitvoering van ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’ waarbij stilzitten onmogelijk is.

Talent, Traditie, Humor en Ambitie
Bovenstaande is een schets van twee nummers uit het unieke kerst repertoire van BigBand New Sound Jazz Machine. De band bestaat uit een mix van amateur jazzliefhebbers en beroepsmuzikanten die sinds 2015 jaarlijks een uitverkocht kerstconcert geeft, in Jazzpodium de Tor te Enschede. De basis van de band is een gezellige club vrienden waar het aan talent niet ontbreekt.

Tijdens een inmiddels berucht kerstconcert, wordt het publiek traditiegetrouw getrakteerd op een verrassende mix van jazz arrangementen uit de pen van Joris Bolhaar. Waarbij humor een grote rol speelt. Een van de nummers leent zich prima als Quizz: wie herkent niet minder dan drieëntwintig verwijzingen naar kerst clichés? Wat deze reeks aan kerstarrangementen verder uniek maakt is de wisselende instrumentatie: van dwarsfluit en Euphonium tot zang en percussie.

Repertoire impressie

Driving Home For Christmas – Dit nummer verdient een videoclip! Een muzikaal kerstverhaal waarbij u de auto instapt, op weg naar het kerstdiner met familie. Tijdens de tocht komt u in een complete verkeerschaos terecht inclusief kettingbotsing. Een impressie van de clip kunt u hier beluisteren en bekijken:

 

 

God Rest Ye Merry Gentlemen – Nog nooit eerder hoorde u een Bigband een Ska nummer vertolken. Denk ’Madness’ met scheurende tenorsaxen en een tempo waarbij je spontaan haast krijgt.

Hark! The Herald Angels Sing – Misschien wel het meest verrassende eind van een kerst klassieker dat u ooit heeft gehoord. Hoor ik daar engeltjes zingen?

En meer…

It’s Beginning to Look Like Christmas (zang)
Let it Snow (zang)
Nu Zijt Wellekome
Santa Claus is Coming to Town
Sleigh Ride
Stille Nacht
The Christmas Song (ballad, zang)
We Three Kings of Oriënt Are

Over de band
New Sound Jazz Machine is in 2015 opgericht door een groep vrienden die elkaar tegenkwamen in de jazz-scene in Enschede. Naast amateur jazz liefhebbers wordt de band gedragen door beroepsmusici die in de jazz scene bekend staan als ‘de beste van de besten’.

Rik Groenen – Gitaar
Dirk Orneé – Drums
Joris Bolhaar – Contrabas, Dirigent

Gijs Bolhaar – Trompet
Ward Verschuur –  Trompet
Joost Hagen – Trompet
Luc Huhdepol – Trompet
Wouter Ensink – Trompet

Gert Nijenbanning – Trombone
Pieter Bos – Bastrombone
Hubert Flisijn – Trombone
Rob Eppink – Trombone

Gerlo Hesselink – Altsax
Nadya Bolhaar – Altsax, zang
Roel Penterman – Tenorsax
Thomas van Blijswijk – Tenorsax
Nienke van Wessel – Baritonsax

Jingle all the Way

New Sound Jazz Machine

Wanneer

zondag 11 december 2022

Aanvang

15:00 uur

Einde

16:30 uur

Entree

€ 12,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!