Wat staat er op het programma

woensdag 14 september 2022
film
Les Olympiades

Les Olympiades

Filmhuis Borne
Aanvullende informatie:

14 september
Les Olympiades
104 min.
Drama

Regie: Jacques Audiard / Frankrijk / 2021

In Les Olympiades, een Parijse wijk, ontmoeten we drie jonge vrouwen en een man. Ze staan midden in het leven als vrienden, soms geliefden, en vaak als allebei. Émilie leert Camille kennen als ze op zoek moet naar een nieuwe huisgenoot. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en worden meer dan vrienden. Nora, de vriendin van Camille, is een jonge vrouw uit de provincie die onzeker is over haar geaardheid. De jongeren ontdekken wat moderne liefde is, waarin vriendschap en liefhebben dichter bij elkaar liggen dan ooit.

Les Olympiades is een bitterzoete stadssymfonie en lichtvoetige zedenschets van Jacques Audiard (De rouille et d’os, Un prophète). Céline Sciamma (Portrait de la jeune fille en feu) schreef mee aan het scenario.

De bijna zeventigjarige regisseur is met Les Olympiades een compleet nieuwe weg ingeslagen. Het is zijn eerste film waarin we vanuit het perspectief van een vrouw kijken. Of liever: van twee vrouwen. Beiden vrouwen zijn terechtgekomen in Les Olympiades, een Parijse wijk in het dertiende arrondissement waar acht torenflats staan die ruim honderd meter hoog zijn. Les Olympiades werd begin jaren zeventig van de vorige eeuw gebouwd en de wijk staat bekend om haar etnische diversiteit.

De pers over Les Olympiades:
VPRO Cinema (★★★★) ‘Inclusief relatiedrama vol liefde en lust’
NRC (★★★★★) ‘Audiard zag af van cynisme een geeft zich bloot’
de Volkskrant (★★★★) ‘Een verbeelding van de liefde van nu’

Les Olympiades

Filmhuis Borne

Wanneer

woensdag 14 september 2022

Aanvang

20:15 uur

Einde

22:00 uur

Entree

€ 9,50

Film Vriend, Ongeplaceerd

€ 6,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!