Wat staat er op het programma

woensdag 16 februari 2022
literair
Geannuleerd - Noord Korea - De Verbeelde Werkelijkheid

Geannuleerd - Noord Korea - De Verbeelde Werkelijkheid

Roth Spark Travel / Marc Roth
Aanvullende informatie:

Deze lezing is geannuleerd. Kaarthouders krijgen bericht. 

In de lezing De verbeelde werkelijkheid neemt Drs. Marc Roth je mee naar het ‘meest gesloten’ land ter wereld. Met zijn reisorganisatie Roth Spark Travel organiseert hij reizen naar Noord-Korea, een land waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bekijken mag.

De plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terechtkomt. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleid door twee gidsen en een chauffeur, maar zeker als je alleen of met een kleine groep bent zijn er soms echt wel mogelijkheden om ‘buiten de gebaande paden’ te gaan.

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en opvallend uithangbord van het land, transformeert zich de laatste jaren tot een Socialistische sprookjesstad in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die hier een ideale samenleving wil tonen. Dit zie je ook op het gebied van kunst, waar Socialistisch Realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime.

Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt voortdurend de vraag op: Wat is waar en wat is de waarheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?

In deze lezing geeft Marc een inkijkje in ‘s werelds ‘meest gesloten’ samenleving en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea.

Geannuleerd - Noord Korea - De Verbeelde Werkelijkheid

Roth Spark Travel / Marc Roth

Wanneer

woensdag 16 februari 2022

Aanvang

19:30 uur

Einde

21:30 uur

Entree

€ 7,50

Zaal

Sterrenstof

Tickets bestellen is niet mogelijk. (geannuleerd)