Wat staat er op het programma

zondag 03 april 2022
podium
Passieconcert

Passieconcert

Borns Kleinkoor
Aanvullende informatie:

Het is nog net geen ‘stille week voor Pasen’, maar als het Borns Kleinkoor op 3 april het Passieconcert verzorgt, waant u zich wel in die sferen. Sferen waarin het lijkt alsof de hele schepping de adem inhoudt en waarin u geniet van het prachtige werk van César Franck: ‘Die sieben Worte Jesu am Kreuz’.

Die sieben Worte

‘Die sieben Worte’ van César Franck wordt nog niet zo erg lang uitgevoerd.
Franck voltooide dit werk weliswaar al in 1859, maar in 1954 kwam het pas boven water in de universiteitsbibliotheek van Luik. Daarna duurde het nog tot 1977 voordat het voor het eerst werd gespeeld. Maar vanaf dat moment werd het ook als een van de meest meeslepende passiestukken beschouwd. De titel ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’ verwijst naar de zeven wanhoopskreten die Jezus volgens de Bijbel slaakte, toen hij aan het kruis hing. Het is een indringend werk met een hartstochtelijk romantische maar tevens harmonische compositie.

Het Borns Kleinkoor staat onder leiding van de zeer inspirerende dirigent Bram van der Beek. De afgelopen maanden is er hard en met veel plezier geoefend om van dit concert een muzikaal hoogtepunt te maken. De begeleiding is in handen van Jos Beunders (vleugel) en Barbera Vinke-Deinum (cello).

Het concert vindt plaats op zondagmiddag 3 april in de Oude Kerk van Borne en begint om 16.00 uur. De toegangskaarten kosten € 12,50 inclusief programmaboekje en zijn te verkrijgen bij het Kulturhus en bij Herman Dankaart (dankaart1@home.nl). Eventueel ook via voor u bekende leden van het Borns Kleinkoor.

Gezien de gebruikelijke grote belangstelling is het raadzaam uw kaarten tijdig te reserveren. U dient wel rekening te houden met de coronamaatregelen die we op dat moment in de kerk moeten hanteren.

Voor meer informatie zie: www.bornskleinkoor.nl

Passieconcert

Borns Kleinkoor

Wanneer

zondag 03 april 2022

Aanvang

16:00 uur

Einde

18:00 uur

Entree

€ 12,50

Zaal

Oude Kerk

Boek nu je ticket(s)!