Wat staat er op het programma

woensdag 09 februari 2022
film
Quo Vadis, Aida?

Quo Vadis, Aida?

Filmhuis Borne
Aanvullende informatie:

102 min.
Drama

Regie: Jasmila Žbanić / Nederland, Bosnië / 2020

Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN haar familie zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden.

Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen worden omgebracht.

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić (Grbavica, winnaar Gouden Beer) die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Met onder anderen Raymond Thiry (Penoza) en Johan Heldenbergh (The broken circle breakdown) als Dutchbatters.

Quo Vadis, Aida? werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film en geselecteerd voor de Officiële Competitie van het filmfestival van Venetië en Toronto. De film won meerdere prestigieuze prijzen waaronder de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Grand Jury Award op Movies that Matter.

De pers over Quo Vadis, Aida:
VPRO Cinema (★★★★) ‘Spannend, aangrijpend en belangrijk’
NRC (★★★★) ‘Kijkt de hel recht in de ogen’
Trouw (★★★★) ‘Aangrijpende reconstructie’

Quo Vadis, Aida?

Filmhuis Borne

Wanneer

woensdag 09 februari 2022

Aanvang

20:00 uur

Einde

22:00 uur

Entree

€ 9,50

Film Vriend, Ongeplaceerd

€ 6,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!