Wat staat er op het programma

woensdag 13 december 2023
film
Rose

Rose

Filmhuis Borne
Aanvullende informatie:

Rose
106 min.
Drama

Regie: Niels Arden Oplev / Denemarken / 2002

De schizofrene Inger wordt eind jaren negentig door haar zus meegenomen op een groepsreis naar Frankrijk, het land waar ze jarenlang woonde én waar een traumatische gebeurtenis plaatsvond. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie en niet alle medereizigers kunnen haar soms wat groffe uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze alle medereizigers in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Geleidelijk weet ze iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis. Rose is een feelgood film.

Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev. De regisseur baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen (The legacy), Søren Malling (Borgen) en de hoofdrol voor Sofie Gråbøl (rechercheur Sarah Lund in The killing).

De film was dit jaar in Denemarken al een enorm succes. De film scoorde hoog bij het publiek tijdens de afgelopen editie van Film by the sea en werd bekroond met publieksprijzen op filmfestivals in Leiden en Leeuwarden.

De pers over Rose:
VPRO Cinema (★★★) ‘Nogal voorspelbaar en gemakkelijk’
NRC (★★★) ‘Eenvoudig pleidooi voor compassie’
de Volkskrant (★★★) ‘Een wisselvallige film’
Filmkrant ‘Een laagdrempelig pleidooi voor medemenselijkheid’

Rose

Filmhuis Borne

Wanneer

woensdag 13 december 2023

Aanvang

20:00 uur

Einde

22:30 uur

Entree

€ 9,50

Film Vriend, Ongeplaceerd

€ 6,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!