Wat staat er op het programma

woensdag 03 november 2021
film
System Crasher

System Crasher

Filmhuis Borne
Aanvullende informatie:

121 min.
Drama

Regie: Nora Fingscheidt, Duitsland, 2020

Benni is een negenjarige wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Benni wordt in het Duitse jeugdzorgsysteem, waar niemand weet wat ze met haar aan moeten, van het kastje naar de muur gestuurd. Haar laatste hoop is begeleider Micha die er onconventionele methoden op nahoudt. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé voor de jonge vader Micha al snel te vervagen.

Deze ontvlambare Benni is een zogenaamde system crasher, een onofficiële term die gebruikt wordt voor kinderen die vastlopen in het hulpverleningssysteem. Door hun complexe zorgbehoeften passen ze niet binnen de bestaande structuren van het jeugdzorgsysteem en belanden ze tussen wal en schip. Op een normale school kunnen ze niet aarden. Thuis wonen lukt vaak niet meer.

System crasher is de Duitse Oscarinzending en won meerdere prijzen waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn.

De pers over System crasher:

VPRO Cinema (★★★★) ‘Hartverscheurend portret van een ”probleemkind”’
NRC (★★★★) ‘Knappe debuutfilm met verbluffende hoofdrol’
de Volkskrant (★★★) ‘Oprechte film over falende kinderpsychiatrie’
Het Parool: ‘Intense, schrijnende en sympathie opwekkende speelfilm’

Let op: bij deze voorstelling werken we met de voorwaarde Checken voor Toegang. Vergeet dus niet je coronabewijs in de CoronaCheck app of het officiële printje met QR-code mee te nemen! Meer over Checken voor Toegang lees je hier. 

System Crasher

Filmhuis Borne

Wanneer

woensdag 03 november 2021

Aanvang

20:15 uur

Einde

23:00 uur

Entree

€ 9,50

Ongeplaceerd Film Vriend

€ 6,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!