Wat staat er op het programma

woensdag 01 december 2021
film
The invisible life of Euridice Gusmão

The invisible life of Euridice Gusmão

Filmhuis Borne
Aanvullende informatie:

Let op: in verband met de geldende coronamaatregelen starten alle Filmhuis films in december om 14.00 uur. Naast de QR-code check bij de ingang van de theaterzaal gelden nu ook de volgende regels in het HELE Kulturhus (dus ook in de theaterzaal):
– Mondkapje op bij verplaatsingen in het gebouw. Als je zit mag die af.
– 1.5 meter afstand bewaren van iedereen die niet tot jouw huishouden behoort.

139 min.
Drama

Regie: Karim Aïnouz, Brazilië, 2019

Rio de Janeiro, 1950. Eurí­dice en Guida zijn twee onafscheidelijke zussen die thuis wonen bij hun conservatieve ouders. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze beiden hun dromen najagen, blijven ze hopen elkaar terug te vinden.

The Invisible Life of Eurídice Gusmão is een warmbloedig, hartstochtelijk drama over de onlosmakelijke band tussen twee zussen en hun zoektocht naar geluk.

Regisseur Karim Aïnouz maakte van de gelijknamige roman van Martha Batalha een visueel overrompelde film die dit jaar in Cannes bekroond werd met de Un Certain Regard-prijs. The Invisible Life of Eurídice Gusmão werd ook geselecteerd als de Braziliaanse Oscarinzending.

 De pers over The Invisible Life of Eurídice Gusmão:

De Volkskrant (★★★★) ‘Elegant en rauw’
NRC (★★★★) ‘Ondanks een melodramatisch feelgood-einde beklijft vooral de weerbarstigheid van de film’

Let op: bij deze voorstelling werken we met de voorwaarde Checken voor Toegang. Vergeet dus niet je coronabewijs in de CoronaCheck app of het officiële printje met QR-code mee te nemen! Meer over Checken voor Toegang lees je hier. 

The invisible life of Euridice Gusmão

Filmhuis Borne

Wanneer

woensdag 01 december 2021

Aanvang

14:00 uur

Einde

16:15 uur

Entree

€ 9,50

Ongeplaceerd Film Vriend

€ 6,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!