Wat staat er op het programma

woensdag 10 mei 2023
film
The Power of the Dog - GEANNULEERD

The Power of the Dog - GEANNULEERD

Filmhuis Borne
Aanvullende informatie:

The power of the dog
128 min.
Drama, western
Regie: Jane Campion / Australië / 2021 

De broers Phil en George Burbank zijn elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei: een plek waar mannen de dienst uitmaken en de gemoderniseerde wereld op afstand wordt gehouden. Wanneer Phil er op een dag achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose trouwt, reageert hij op een wrede manier.  

Naar de buitenwereld toe gedraagt hij zich als de stoere macho die neerkijkt op alles wat zwak en verfijnd is, maar diep van binnen hunkert hij naar aanraking. 

Dit is een film over mannen die vrouwen en homo’s haten, die van zich afbijten als ze zich bedreigd voelen in hun eigen mannelijkheid. Door een verhaal van grofweg een eeuw geleden te nemen en er zulke hedendaagse thema’s aan te verbinden, maakt Campion een krachtige film over giftige mannelijkheid—zoals dat nu wordt genoemd—maar tegelijkertijd gaat The power of the dog ook over zo veel meer. Dit is een gelaagd portret van onzekere mensen die een emotionele whiplash ervaren door het meedogenloze tempo van de zich alsmaar ontwikkelende samenleving.  

De titel is uit het Oude Testament gelicht, uit Psalmen 22 vers 21: ‘Deliver my soul from the sword, my precious life from the power of the dog’. Waarbij de ‘greep van die honden’ staat voor alle diep verborgen driften, die onze levens kunnen verwoesten. 

De film kreeg 12 Oscarnominaties, waarvan die voor Beste Regisseur verzilverd werd. De film won meerdere Bafta’s, de belangrijkste Britse filmprijs.  

De pers over The power of the dog:
VPRO Cinema (★★★★) ‘Climax is even bloedstollend als aangrijpend’
NRC (★★★★) ‘Speelt listig met het Amerikaanse cliché’
Het Parool: ‘Een hartverscheurende western over giftige mannelijkheid’. 

The Power of the Dog - GEANNULEERD

Filmhuis Borne

Wanneer

woensdag 10 mei 2023

Aanvang

20:15 uur

Einde

22:30 uur

Entree

€ 9,50

Film Vriend, Ongeplaceerd

€ 6,50

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Tickets bestellen is niet mogelijk. (geannuleerd)