Wat staat er op het programma

donderdag 07 april 2022
event
Anjerconcert

Anjerconcert

Fanfare 'Bereden Wapens'
Aanvullende informatie:

Donderdag 7 april is de start van de feestelijkheden rondom ‘75 Jaar Vrijheid in Borne’. Om 20.00 uur begint het ‘Anjerconcert’. Dit concert wordt gegeven door het Fanfarekorps Bereden Wapens, een van de grootste militaire orkesten. Het belooft een wervelende show te worden waarin op een muzikale wijze het verhaal van de (oorlogs)veteraan wordt verteld. “Met uiteraard vele nostalgische, maar zeker ook eigentijdse nummers.” Kaarten à 10 euro zijn te verkrijgen bij het Kulturhus aan de kassa of online via de website.

Meer over de show

You’ll never walk alone” Oftewel, niemand loopt alleen, is een muzikale ode aan kameraadschap. Ons land, onze maatschappij en onze democratie – en in zeker zin het hele Vrije Westen – worden in stand gehouden door grote structuren die lastig te doorgronden zijn. Rechtstatelijke afspraken, instituties, instellingen, wetten, enzovoort. Als het puntje bij paaltje komt, is de laatste verdediging van al die waarden, wetten en vrijheden: Defensie. Op zichzelf ook een instituut, een grotere structuur. Maar wie doordringt tot de kern van wat een leger is, van wat mannen en vrouwen nabij en overzee in de meest extreme situaties op de been houdt, ontdekt: kameraadschap.

Kameraadschap is niet hetzelfde als vriendschap. Sterker nog, kameraadschap moet losstaan van persoonlijke sympathieën. Het is immers onvoorwaardelijke steun, het besef van lotsverbondenheid, van wederzijdse afhankelijkheid, en de bereidheid die kameraadschap boven alles te stellen. ‘Kameraadschap’ lijkt in de huidige tijd iets waar juist de burgermaatschappij grote behoefte aan heeft. Zekerheden vallen weg, verbindingen die vanzelfsprekend leken worden uit elkaar gerukt, en plotseling hebben mensen het gevoel er alleen voor te staan. Eenzaamheid, angst en polarisatie vullen de kranten. Terwijl lotsverbondenheid en wederzijdse afhankelijkheid eigenlijk tot dezelfde kameraadschap zouden kunnen leiden die Defensie zo goed kent. In extreme situaties niet tegen elkaar maar mét elkaar optrekken, dat is de krachtige boodschap van de reeks Anjerconcerten die de Fanfare ‘Bereden Wapens’ in 2022 en 2023 op de planken brengt.

Presentator / interviewer Frans Pollux verbindt de ervaringen van de veteranen en de theatrale verhalen van zangeres Cathalijne aan de muziek. De voorstelling is absoluut een concert, maar heeft ook elementen van een talkshow en een documentaire; muzikale momenten van bezinning en indrukwekkende getuigenissen van veteranen op beeld. Een centrale rol is weggelegd voor het You’ll never walk alone, een liedje over doorzettingsvermogen en kameraadschap.

Meer info over de organisatie? Kilk hier!

Anjerconcert

Fanfare 'Bereden Wapens'

Wanneer

donderdag 07 april 2022

Aanvang

20:00 uur

Einde

22:30 uur

Entree

€ 10,00

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!