Wat staat er op het programma

zondag 23 oktober 2022
podium
Tribute to

Tribute to

Quinn Zangers
Aanvullende informatie:

Nog één keer de Quinn Zangers

Ze treden nog één keer op: de Quinn Zangers. Op zondag 23 oktober pakken de Quinn zangers nog één keer feestelijk uit, met alle zangers en musici die in de loop van die tien jaar lid zijn geweest. Ook Combo A la carte is daarbij van de partij! Overbodig om te melden: het enthousiasme  voor het optreden is groot!

Datum: 23 oktober
Tijd: 14.30 uur
Entree: €10,00

Geschiedenis
Het Twentse koor maakte furore met een repertoire van de schlagers van zanger Freddy Quin uit de jaren vijftig en zestig. De Oostenrijker was ook in Oost-Nederland bijzonder populair. Senioren zingen of neuriën de bekende nummers nog altijd achteloos mee, zoals Junge komm bald wieder, Heimweh, La Paloma en Heimatlos. De Quinn Zangers oogstten er ook altijd veel succes mee in deze regio. Hun thuisbasis was het Kulturhus, hier hadden onder meer hun jaarlijkse najaars- en kerstconcerten plaats.

Tien jaar
De Quinn Zangers hebben zo’n tien jaar opgetreden. De oprichting vond plaats in 2004 op initiatief van de Bornse broers Bé en Hans Wes, in een geslaagde poging om de plaatselijke zestigplussers niet achter de geraniums te laten verdwijnen. Zo ontstond zeemanskoor De Bornse Maten, dat een snelle groei beleefde.

Op het repertoire stond ook de Quinn-schlager Heimatloos, dat bij een aantal koorzangers in de smaak viel. Het gevolg was een vreedzame afsplitsing: de Quinn Zangers, zo’n vijftien man sterk met zowel zangers als musici. Ze werden onder meer gewaardeerde gasten in de Twentse verzorgingstehuizen.Om de geschiedenis compleet te maken: uit koor De Bornse Maten ontstond ook het Almelose zeemanskoor De Oostvaarders. En uit de Quinn Zangers kwam het combo A la carte voort. De Quinn Zangers stopten in 2017 op hun hoogtepunt. Maar ze pakken op 23 oktober nog één keer feestelijk uit, met alle zangers en musici die in de loop van die tien jaar lid zijn geweest. Ook A la carte is daarbij van de partij. Overbodig om te melden: het enthousiasme  voor het optreden is groot.

Tribute to

Quinn Zangers

Wanneer

zondag 23 oktober 2022

Aanvang

14:30 uur

Einde

17:00 uur

Entree

€ 10,00

Zaal

Geluksfabriek - Theaterzaal

Boek nu je ticket(s)!