Wat staat er op het programma

zaterdag 05 november 2022
overig
Workshop Podcast

Workshop Podcast

door Bart Eshuis
Aanvullende informatie:

In de televisiewereld worden er steeds meer zaken uitgesteld bekeken. Kijkers volgen niet meer de programmering van de zenders, maar willen hun programma’s kijken wanneer en waar ze willen. Ook in de radiowereld gebeurt een dergelijke verschuiving. In plaats van te wachten tot een bepaald onderwerp ter sprake komt op de radio, grijpen mensen alsmaar vaker naar podcasts: praatprogramma’s die beluisterd kunnen worden via zowat elk apparaat. Het mooiste aan podcasting is het open karakter ervan. Het beluisteren van podcasts is veelal gratis en ook het maken ervan is voor iedereen haalbaar. Een goed idee, een degelijke microfoon en een internetverbinding, meer is er niet nodig.

In deze workshop leer je in 2,5 uur tijd van begin (een leuk idee) tot eind (de opgenomen podcast uitzenden) hoe je een podcast kunt maken.
Workshopdocent is Bart Eshuis. Naast zijn baan als docent op een middelbare school is Bart ”audiofiel”; gek op alles wat met geluid te maken heeft, hij is dan ook DJ. In 2021 is Bart begonnen met www.podcastindeklas.nl

Deze workshop is zowel voor volwassenen, als jongeren vanaf 10 jaar. Deelnemers worden tijdens de workshop in groepen ingedeeld, ook naar leeftijd.

Wat gaan we doen?

  • introductie door Bart: wat is podcast?
  • in 4 groepen naar de 4 studio’s
  • aan de hand van voorbeelden en suggesties aan de slag met de voorbereiding. Wie doet wat; Regie – Techniek – Presentatie enz. Hier wordt de podcast opgebouwd qua tekst en volgorde. Wat wordt bijvoorbeeld het thema?
  • Opnemen van de podcast
  • Bewerken: geluiden er onder,  eventueel intro maken
  • Beluisteren en delen. Eindproduct is je eigen podcast!

 

Foto: Wegdam Nieuws Hengevelde

Workshop Podcast

door Bart Eshuis

Wanneer

zaterdag 05 november 2022

Aanvang

09:30 uur

Einde

12:00 uur

Entree

€ 25,00

Zaal

Sterrenstof

Boek nu je ticket(s)!