Wat staat er op het programma

donderdag 08 september 2022
event
Beat Bommen Berend
donderdag 08 september 2022
event
Beat Bommen Berend

Beat Bommen Berend

Escaperoom
Aanvullende informatie:

In 2022 is het 350 jaar geleden dat Nederland van verschillende kanten wordt aangevallen. De Fransen vanuit het zuiden, de Engelse vloot op zee en twee Duitse bisschoppen vanuit het oosten. De chaos is compleet. Niet voor niets wordt dit jaar 1672 het Rampjaar genoemd. Vanuit het oosten trekt prins-bisschop Bernhard von Galen met een leger op. Op 1 juni 1672 steekt hij de grens over en in ruim een maand tijd heeft hij heel Overijssel in zijn macht. De verdedigingswerken in Overijssel zijn slecht onderhouden en slecht bemand. Steden als Deventer, Zwolle en Kampen geven zich snel over om hun stad en burgers te beschermen tegen totale verwoesting en plunderingen.

Niet iedereen maakt zich zorgen over de inval van de prins-bisschop. Veel katholieken in Overijssel zien een kans om hun verloren politieke en sociale positie terug te krijgen. De katholieke schuilkerken worden verlaten. Protestanten zien de bisschop van Münster daarentegen vooral als  gevreesde vijand en tiran. Een reputatie die de bisschop de bijnamen ‘Bommen Berend’ of ‘Beernke den koodief’ oplevert.

Escaperoom
Ter herdenking van dit Rampjaar en de inval van ‘Bommen Berend’ heeft Stichting IJsselacademie een mobiele escaperoom ontwikkeld. Met de Beat Bommen Berend Escaperoom kruipt de deelnemer in de huid van een burger die de inval van Bernhard von Galen meemaakt. De mobiele beleving neemt je door middel van spellen en puzzels mee naar de tijd van Bommen Berend. Het spel is leuk voor jong en oud en wordt gespeeld in teams. In ongeveer 20 minuten kan het spel door 2-4 personen tegelijk gespeeld worden.

Meer info
De escaperoom is gemaakt door Beeldbouw in opdracht van Stichting IJsselacademie en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, ANNO en de gemeente Ommen. Voor meer informatie over de tourlocaties van de escaperoom, de historische gebeurtenissen en andere activiteiten die dit herdenkingsjaar nog gaan plaatsvinden, kunt u terecht op de website bommenberendinoverijssel.nl.

Snelste team
Ben jij, samen met jouw team, als eerste weer buiten? Gefeliciteerd! Dan wint jouw team een gratis escaperoom in een heus piratenschip! Mede mogelijk gemaakt door Boris Gaming Experience  spelen jullie misschien binnenkort de Wraak van Bloedbaard. Dus zorg dat je de puzzels als een razende oplost!

Beat Bommen Berend

Escaperoom

Wanneer

donderdag 08 september 2022

Aanvang

13:00 uur

Einde

17:00 uur

Entree

Gratis

Zaal

Buiten

Tickets bestellen is niet mogelijk.