Wat staat er op het programma

donderdag 28 november 2024
literair
Borne doet Poëzie
donderdag 28 november 2024
literair
Borne doet Poëzie
donderdag 28 november 2024
literair
Borne doet Poëzie

Borne doet Poëzie

Aanvullende informatie:

‘Op vleugelvoeten gaan we door gangen. We weten de helft van de weg.’ 

Schrijver en schrijfdocent Monica Boschman (1965) publiceerde in 2023 de bundel ‘Vindersloon’ en de roman ‘Zolderdagen’. Haar poëzie is ook te lezen in twee eerdere bundels, tijdschriften en kalenders. Monica schrijft daarnaast wandelverhalen en andere artikelen. Haar schrijfwerk gaat naadloos over in het uitdragen van ervaring, kennis en kijkwijzen. In cursussen en schrijfretraites inspireert zij anderen om te schrijven wat geschreven wil worden. Meer informatie op www.monicaboschman.nl.

Muziek
Het dwarsfluitensemble van Kaliber Kunstenschool onder leiding van Johanna Hoekman brengt een afwisselend en soms onbekend repertoire, van barok en klassiek tot hedendaags. Zij komen voor ons spelen. Het plezier in het samen iets moois maken willen zij graag delen met hun publiek.

Gedichten uit Oekraïne
Op de Poëzieavond draagt Valentina Lіesnova (1964) een aantal gedichten van haar favoriete Oekraïense dichter Lina Kostenko voor in het Oekraïens en de Nederlandse vertaling. Zij is moeder van twee kinderen en grootmoeder van drie kleinkinderen, een universitair docent die twee jaar in Nederland woont en nog steeds online werkt in Oekraïne.

Lina Kostenko (1930) is een Oekraïense dichter, laureaat van verschillende literaire prijzen, o.a. bekroond met “Gouden Schrijver van Oekraïne”. Vanwege haar actieve deelname aan de dissidentenbeweging werd ze lange tijd gedwongen “in een la” te schrijven – haar werken werden al 16 jaar niet gepubliceerd in Sovjet-Oekraïne. In 2020 publiceerde de Nederlandse uitgeverij Woord in blik de bundel “Cipressen branden” van Lina Kostenko, die in 2022 opnieuw werd uitgegeven. Vertaald door Ari van der Ent.

 

Borne doet Poëzie

Wanneer

donderdag 28 november 2024

Aanvang

20:00 uur

Einde

22:00 uur

Entree

€ 8,00

Zaal

Sterrenstof

Boek nu je ticket(s)!