Wat staat er op het programma

zondag 16 april 2023
event
Borne op z'n Best Jeugdplein

Borne op z'n Best Jeugdplein

Bij het Kulturhus
Aanvullende informatie:

Borne laat zich weer van zijn beste kant zien op zondag 16 april! En bij het Kulturhus zijn er allerlei leuke dingen te doen. Lees snel verder en kijk wat er hier allemaal te doen is. Doe mee aan een activiteit of bekijk de lijst met optredens en laat je vermaken!

Activiteiten

Silent Voorleesdisco
Even toe aan een beetje rust? Kom dan naar de silent voorleeshoek bij het Kulturhus. Zet je koptelefoon op, kies je favoriete kinderboek en laat je voorlezen in een tentje. Uiteraard voor iedereen, maar de doelgroep is 4 tot 8 jaar. Meer weten over de online Bibliotheek (gevuld met de mooiste luisterboeken)? Ook hier ben je aan het goede adres. www.onlinebibliotheek.nl  

Basislab
Wist je dat er regelmatig techniekworkshops zijn in de bibliotheek? Bij het BasisLab van de bibliotheek tijdens Borne op z’n Best kun je werken met 3D pennen en soldeerbouten. Tevens kan er een ‘Twents ros’ in elkaar gezet worden. Komen jullie bij ons de technische skills showen? 

Expositie Kunst in de Klas
Elk jaar is Kunst in de Klas een onderdeel van het cultuureducatie programma voor de basisscholen in Borne. In de week voor en tijdens Borne op z’n Best wordt het werk van leerlingen van groep 1 t/m 4 van de Flora tentoongesteld in het Koetshuis. De kunstwerken zijn gemaakt onder begeleiding van de kunstenaars Dini Selfhout en Willemien Nijman met muziek als inspiratiebron.  

Inloopworkshop ‘Verf een tas’
Zin om zelf creatief aan de slag te gaan? Tijdens deze workshop mag je een tas beschilderen met textielverf terwijl je naar muziek luistert. Hoe laat je zien wat je hoort? Je gaat naar huis met een mooie tas als herinnering aan deze dag! 

Proeftuin Muziekschool
Altijd al een instrument willen bespelen? Bezoek de proeftuin van de Muziekschool en kijk welke instrumenten er allemaal zijn. Uitproberen mag ook en de docenten kunnen je er alles over vertellen. Neem ook gerust een kijkje bij de muziekschool en vraag een gratis proefles aan. 

Waar is Wally? (14:00 – 16:00 uur)
Ga op zoek naar Wally, bekend van de boeken ‘Waar is Wally’! Kom eerst een kaart ophalen bij het Kulturhus en ga daarna in het centrum tussen 14.00-16.00 uur op zoek naar de welbekende gestreepte rode en witte trui. Elke Wally heeft zijn een eigen voorwerp. Heb jij Wally gespot? Dan ontvang je een stempel. Alle tien gevonden?
Lever je kaart in bij de bibliotheek en maak kans op een leuke prijs.

Skillz
Skillz verzorgt het jongerenwerk in Borne en is onderdeel van Wijkracht. Tijdens Borne op z’n Best zijn ze aanwezig op het plein met de Skillz-bus, een pannakooi, graffiti-workshop en andere creatieve activiteiten. Heb je (als ouder) vragen voor ze over het werk wat ze doen? Dan kan je deze vragen deze middag stellen. Ben je nieuwsgierig, kom gezellig langs!

Kermisattractie
Ieder jaar zorgt Rudy Geelen weer voor leuke kermisattracties voor de jongsten onder ons! Te vinden op het plein bij het Kulturhus en bij het Gemeentehuis.  

Optredens  

12:00 – 12:50 Percussion Group Hertme
De Percussion Group is een spetterende slagwerkgroep die garant staat voor mooie shows en concerten. Dit slagwerkorkest aangevuld met zang, keyboard en basgitaar zal verschillende nummers spelen, zoals onder ander de tune van de Formule 1! Bij Borne op z’n Best staat de band op het plein bij het Kulturhus en is er zelfs de mogelijkheid om een nummer mee te spelen. Wil je graag meespelen en meer informatie? Check dan de website: www.percussionlive.nl. 

13:00 – 14:00 Cladans
Cladans is een dansschool voor jong en oud en voor ieder wat wils. Cladans heeft niet alleen dans in haar aanbod maar ook BalanZ, Shape up en Powerwalken. Dit alles onder begeleiding van een super enthousiast team, maakt Cladans al 13 jaar de gezelligste dansschool van Borne. Deze middag demonstreren ze alle kunsten!    

14:15 – 15:15 Danceworkx
Danceworkx studio is de dansschool voor iedereen! Ze hebben lessen van 2,5 jaar tot en met lessen voor volwassenen. Volg er verschillende dansstijlen dansen zoals, Hip hop, Ballet, Afro/dancehall, Female hip hop, Modern en Kidsdance. Maar vergeet ook niet de verschillende groepslessen zoals Bodyshape, Pilates en Danceworkout. Danceworkx trekt tijdens Borne op z’n Best alles uit de kast en verzorgt een spetterend optreden. 

15:15 – 16:00 Kidsdisco met DJ Teun
Leef je uit op de muziek van DJ Teun! Teun is bewoner van Aveleijn en draait in zijn vrije tijd de leukste kindermuziek op allerlei evenementen. Kom gezellig dansen met je vriendjes en vriendinnetjes op ons podium!  

16:00 – 16:30 Side Eye
Deze muzikale toppers hebben hun talenten samengevoegd en vormen samen de band Side Eye. Luister je deze zondag mee naar hun muziek? 

16:30 – 17:00 Bandje Muziekschool 
Dit bandje van de Muziekschool, bestaande uit Matisse (drums) en Feline (gitaar), aangevuld met docente Aicha speelt nummers in het genre alternatieve rock, zoals Nirvana en The Cranberries. Kom genieten van nieuw talent! Als je nou ook graag in een bandje wil spelen vraag dan gerust naar de aanwezige docenten wat de mogelijkheden zijn. 

Borne op z'n Best Jeugdplein

Bij het Kulturhus

Wanneer

zondag 16 april 2023

Aanvang

12:00 uur

Einde

17:00 uur

Entree

Gratis

Zaal

Buiten

Tickets bestellen is niet mogelijk.