Wat staat er op het programma

woensdag 08 februari 2023
cursus & workshop

met Miranda Nieuwenhuis
Aanvullende informatie:

Cursus Vrouwelijke Kunstenaars

Is het je wel eens opgevallen dat de grote namen in de kunstgeschiedenis overwegend die van mannen zijn? Rembrandt, da Vinci, Picasso, Rodin, Pollock, de Kooning, om er maar een paar te noemen. Zij werden vaak als genie, vernieuwer of op zijn minst trendsetter gezien in een bepaalde periode. Maar waar zijn de vrouwen in deze door mannen gedomineerde kunstwereld?

Vaak wordt vergeten dat achter deze iconen een vrouw kon schuilen die niet alleen de taak als muze bekleedde maar zelf ook zeer bekwaam was als kunstenaar. Tot elke belangrijke kunststroming in de kunstgeschiedenis behoorden immers ook vrouwen.

Hoe kan het dat we vaak zo weinig over hen weten, en dat het de meesten niet gelukt is om de erkenning te krijgen die ze wel verdienden? En waarin verschilt ‘vrouwenkunst’ van  ‘mannenkunst’ en de volgende vraag is natuurlijk: Hoe staan we er nu voor?

Tijdens deze cursus gaat Miranda Nieuwenhuis op deze en andere vragen in. Ze laat je in vier lessen de ontwikkeling van de professionele vrouwelijke kunstenaar vanaf de middeleeuwen tot het heden zien. Na afloop van de cursus kun je deelnemen aan een gratis rondleiding door de tentoonstelling van Sofonisba Anguissola in het Rijksmuseum Twenthe die vanaf 12 februari te zien is. Haar werk zal uitgebreid behandeld worden tijdens de cursus.

De cursus wordt gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis en bestaat uit vier lessen die plaatsvinden in het Kulturhus Borne.

Data en tijd: woensdag 8, 15, 22 februari en 1 maart van 19.00 uur tot 21.30 uur.
Prijs: De cursusprijs is 85 euro, inclusief uitgebreide documentatie, afbeeldingen, koffie/thee en gratis rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: mirandanieuwenhuis@live.nl

Kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis Hoekstra – Parels uit de Kunst

met Miranda Nieuwenhuis

woensdag 08 februari 2023

Aanvang

Einde

Entree

€ 85, inclusief uitgebreide documentatie, afbeeldingen, koffie/thee en gratis rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe

Sterrenstof

Tickets bestellen is niet mogelijk.