Wat staat er op het programma

woensdag 31 augustus 2022
event
Een (levens)testament

Een (levens)testament

Lezing door Cor Duijm van Testamentvisie
Aanvullende informatie:

Cor Duijm van Testamentvisie houdt woensdag 31 augustus een lezing bij Kulturhus Borne, in ruimte De Twent. Hij gaat het hebben over het testament en het levenstestament.

Cor: ”Velen denken dat een testament iets is voor vermogende mensen. Hoewel dit niet altijd klopt zit daar wel een kern van waarheid in, maar u bent vaak vermogender dan u zelf denkt. Niet iedereen heeft een flink bedrag op de bank staan. Wel is er vaak een eigen huis dat veel waarde heeft, met daar tegenover een relatief lage hypotheek. Over deze ‘overwaarde’ kan bij overlijden erfbelasting verschuldigd zijn. Bij een situatie van overwaarde in de woning en weinig spaargeld kan er een zeer vervelende situatie ontstaan, vooral wanneer u kinderen heeft. Bij wet is het geregeld dat de langstlevende partner alle bezittingen en schulden krijgt, maar hij of zij krijgt op papier wel een schuld aan de kinderen. De langstlevende partner heeft een zeer hoge vrijstelling van de erfbelasting, de kinderen echter niet. Er kan dan een situatie ontstaan waarbij de langstlevende erfbelasting moet betalen over de delen van de kinderen. En waar ga je dat van betalen als al je vermogen in de woning zit? En heeft u überhaupt zin om dit te gaan betalen? Een zeer vervelende situatie dat door een goed testament kan worden voorkomen. U moet echter wel die stap naar de notaris dan maken. Helaas zien wij dat het maken van een afspraak bij de notaris voor veel mensen een erg grote stap is. De materie wordt als erg ingewikkeld ervaren en men denkt dat het gelijk handenvol geld kost. Daarnaast is het nadenken of praten over een testament ook niet iets dat je graag doet en daarom schuift men dit voor zich uit. Soms zelfs jarenlang.”

Iedere laatste woensdagmorgen van de maand houdt Testamentvisie een inloopspreekuur aan de Raad & Daad balie in de bieb van het Kulturhus.
Op woensdag 31 augustus om 14.30 uur geeft Testamentvisie een lezing over de noodzaak van een actueel testament en levenstestament.

Kosteloos bijwonen kan door u in te schrijven op www.testamentvisie.nl of telefonisch contact op te nemen met 06 – 28 95 33 10.

 

Een (levens)testament

Lezing door Cor Duijm van Testamentvisie

Wanneer

woensdag 31 augustus 2022

Aanvang

14:30 uur

Entree

Gratis

Zaal

De Twent

Tickets bestellen is niet mogelijk.