Wat staat er op het programma

dinsdag 29 augustus 2023
basislab ,literair
Filmprojectdag

Filmprojectdag

Zomervakantie 9 t/m 13 jaar
Aanvullende informatie:

Droom je ervan om voor de camera te staan als acteur of actrice? Of gaat je hart sneller kloppen bij het maken van een spannende film? Dan is dit je kans! In de zomervakantie organiseert de Bibliotheek Borne een filmprojectdag. Onder begeleiding van professionals ga je alles leren over het maken van een film en over het verantwoord omgaan met media.

Wat ga je leren?

Tijdens de filmprojectdag kom je niet alleen van alles te weten over het maken van een film of de beste manier om te acteren, je denk ook na over mediawijsheid. Dus de manier waarop je met beelden omgaat. Want als je nú gek doet voor een camera, wil je dan dat als je over 10 jaar solliciteert, ze dit filmpje ook nog ergens kunnen zien? En wat is je verantwoording als filmer en regisseur? Mag je iemand op zo’n manier in beeld brengen dat die ander zich daar achteraf voor schaamt of er ongelukkig van wordt?

Wat ga je doen?

Bij inschrijving voor deze filmprojectdag kies je een rol:

· Acteren (max. 8 deelnemers)

· Filmen (max. 4 deelnemers)

· Regisseren (max. 4 deelnemers)

Als je kiest voor acteren krijg je als onderdeel van deze dag een workshop Theater. Als je kiest voor filmen of registeren dan krijg je als onderdeel van deze dag een workshop Filmen/regisseren.

Dagprogramma

· Start projectdag, je maakt kennis met de andere deelnemers en je krijgt uitleg over het verhaal welke je gaat verfilmen.

· De groep wordt opgesplitst aan de hand van de gekozen rollen en je volgt een workshop theater of filmen/regisseren.

· Pauzemoment, de bibliotheek verzorgt iets te drinken. Neem zelf je eigen lunch mee.

· Start met het maken van de filmopnamen, je duikt nu in je gekozen rol.

· Na het filmen maak je ook stopmotionfilmpjes voor de aankondiging en aftiteling.

· Vervolgens laat je elkaar weten wat je hebt geleerd over het maken van een film en mediawijsheid.

· Einde projectdag

Hoe kan je je inschrijven?

Inschrijven is mogelijk via het inschrijfformulier.

LET OP: we vragen aan je ouders/verzorgers om toestemming te geven voor de AVG. Geven jouw ouders/verzorgers hier geen toestemming voor, dan kan je helaas niet de rol van ‘acteren’ kiezen, gezien je dan in beeld komt. Je kan dan wel kiezen voor de rol filmen of regisseren.

Algemene AVG-richtlijnen

Vanwege de AVG-richtlijnen is het niet toegestaan om de films na afloop te verspreiden of op eigen social mediakanalen of website te delen. Na afloop zullen de films alleen worden getoond aan de deelnemers en (groot)ouders/verzorgers, op het vastgestelde moment in het filmhuis. De films worden niet digitaal toegezonden naar de partners of de deelnemers.

Filmprojectdag

Zomervakantie 9 t/m 13 jaar

Wanneer

dinsdag 29 augustus 2023

Aanvang

10:00 uur

Einde

15:30 uur

Kosten

GRATIS

Zaal

Bibliotheek

Schrijf je in!

Inschrijven voor Filmprojectdag

Zomervakantie 9 t/m 13 jaar

Cursist

Geboortedatum(Vereist)
Deze dag wil ik graag(Vereist)
Toestemming Beeldmateriaal(Vereist)
Hierbij verklaart ouder/verzorger van de cursist dat hij/zij Tetem en Kulturhus Borne toestemming* geeft om Beeldmateriaal (foto’s en video’s) te laten maken waar uw zoon/dochter herkenbaar op staat
Toestemming Beelmateriaal Websites(Vereist)
Hierbij verklaart ouder/verzorger van de cursist dat hij/zij Tetem en Kulturhus Borne toestemming* geeft om beeldmateriaal waarop uw zoon/dochter herkenbaar is, te verspreiden via websites van Tetem en Kulturhus Borne
Toestemming Beelmateriaal Social Media(Vereist)
Hierbij verklaart ouder/verzorger van de cursist dat hij/zij Tetem en Kulturhus Borne toestemming* geeft om beeldmateriaal waarop uw zoon/dochter herkenbaar is, te verspreiden via social media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn
Toestemming Beelmateriaal Delen met Deelnemers(Vereist)
Hierbij verklaart ouder/verzorger van de cursist dat hij/zij Tetem en Kulturhus Borne toestemming* geeft om beeldmateriaal waarop uw zoon/dochter herkenbaar is, te delen met de ouders/ voogden van andere deelnemers van de workshops (* houdt er rekening mee dat als er ouders/ voogden zijn die niet akkoord gaan met het delen van het beeldmateriaal met de andere deelnemers, geen enkele deelnemer de beelden zal ontvangen, ook niet als u zelf wel toestemming heeft gegeven.)
Toestemming Persoonsgegevens(Vereist)
Hierbij verklaart ouder/verzorger van de cursist dat hij/zij Tetem en Kulturhus Borne toestemming* geeft om persoonsgegevens (alleen voornaam) van uw zoon/dochter te publiceren