Wat staat er op het programma

zondag 24 april 2022
literair
Filosofiecafé Twente

Filosofiecafé Twente

Henk Procee over ‘Waarheid – een filosofisch onderzoek’
Aanvullende informatie:

Waarheid is iets moois, iets sereens, ze heeft associaties met zekerheid, objectiviteit, werkelijkheid – de buitenwereld – en met integriteit, eerlijkheid, waarachtigheid – de binnenwereld.

Dit mooie wordt ook bedreigd, door nepnieuws, door ideologie, door opvattingen als ‘ieder z’n eigen waarheid’. In dit Filosofiecafé gaan we op onderzoek uit naar de aard van waarheid. Dat onderzoek werd al in het oude Athene begonnen. Over waarheid bestonden toen al uiteenlopende opvattingen. Socrates, Plato, Aristoteles en de sofisten waren het fors oneens – en hun discussies resoneren nu nog na. We kijken wat die hedendaagse discussies te bieden hebben, naar factchecking, naar wat wij met taal kunnen doen en wat taal met ons kan doen – en vooral naar wat leven in de waarheid (Vaclav Havel) kan betekenen.

Prof. dr. Henk Procee is opgeleid tot chemicus aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde filosofie en promoveerde in dat vak. Aan de Universiteit Twente was hij bijzonder hoogleraar wijsbegeerte en directeur van Studium Generale. Momenteel is hij onder meer adviseur van het bestuur van het Filosofiecafé Twente.

Vooraf of contant betalen
De toegangsprijs is € 12,50 inclusief een kop koffie of thee. U kunt vooraf reserveren door uiterlijk op donderdag voorafgaand aan de zondag van de bijeenkomst € 12,50 over te maken op IBAN-nummer NL91 RABO 0198 2534 19 t.n.v. Filosofiecafé Twente onder vermelding van ‘Lezing Procee’. De zaal gaat om 13.45 uur open. U kunt ook een kaartje kopen aan de zaal, maar gelieve dan wel contant en gepast te betalen.

Filosofiecafé Twente

Henk Procee over ‘Waarheid – een filosofisch onderzoek’

Wanneer

zondag 24 april 2022

Aanvang

14:00 uur

Einde

16:00 uur

Entree

€ 12,50, studenten: €5,00

Zaal

V1

Tickets bestellen is niet mogelijk.